Natacha Harlequin: ‘Nederland geen veilig land voor vrouwen en kinderen’

Natacha Harlequin vindt Nederland geen veilig land voor vrouwen en kinderen. “Mensen zijn hier gewoon heel kwetsbaar op straat”, aldus de advocate en tv-persoonlijkheid in Shownieuws.

Natacha Harlequin © Shownieuws

Shownieuws had gisteren een item over straatintimidatie en na dat item luidde Natacha zo ongeveer de noodklok. “Waar iedereen op de bank misschien denkt: speelt dat in Nederland, we zijn hier toch allemaal zo veilig? Ik vind Nederland helemaal niet zo’n veilig land en voor vrouwen en kinderen al helemaal niet.”

Kwetsbaar

Natacha is er uiterst serieus over. Zo heeft ze een heel protocol als ze ’s avonds over straat gaat. Ze laat mensen weten wanneer ze vertrekt en aankomt, deelt haar locatie met intimi en doet onderweg alsof ze belt. “Mensen zijn gewoon heel kwetsbaar op straat, heel kwetsbaar op de fiets en dat is iets waar ik altijd rekening mee hou.”

Zijn al die strafzaken die ze behandelt niet een beetje naar haar hoofd gestegen? “Er zijn sommige mensen in mijn omgeving die zeggen: ‘Ja, dat is weer die Harlequin, die is helemaal beroepsgedeformeerd.’ Maar je bent zo kwetsbaar op de fiets. Je hoeft maar één tik te krijgen en het is raak.”

Gazastrook

Shownieuws-collega Bart Ettekoven wist niet wat hij allemaal hoorde. Het leek net alsof Natacha over de Gazastrook zat te praten. “Het klinkt alsof je altijd bang bent.”

Natacha: “Nee, niet altijd bang, maar je moet gewoon alert zijn.”

Bart: “Je moet ook reëel zijn.”

Doofpot

Natacha heeft soms het idee dat er niet over de veiligheidssituatie in Nederland mag worden gesproken. “Ik heb zo vaak een interview gegeven en dan werd er hierover tegen mij gezegd: ‘Natacha, zeg maar niet dat het zo onveilig is op straat.’ Jawél, zeg maar wél dat het zo onveilig is op straat.”

Zelf weet ze genoeg: Natacha zou haar kinderen nóóit alleen over straat sturen in Nederland. “Als ík een dochter zou hebben en die wil ’s avonds leuk naar een hockeyfeestje gaan… Nou, ik zou haar halen en brengen. Echt. Ik vind het gewoon eng.”

Voor haar nieuwe baantje bij Shownieuws moet Natacha altijd enorm laat de weg op. Hopelijk heeft ze een gepantserde auto en pepperspray in haar dashboardkastje, want je weet het maar nooit op de A1.

Fragment

Bovenstaande uitspraken zijn letterlijk geciteerd en kunt u terugzien in Shownieuws (vanaf 16:30).

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen