Media bovenop André Hazes jr, maar: ‘Niet de Nederlandse Britney Spears’

André Hazes jr. wordt al jaren op de voet gevolgd door de Nederlandse showbizzpers, maar het gaat absoluut niet om Britney Spears-achtige toestanden. Dat zegt hoofdredacteur Bart Ettekoven van Weekend.

André Hazes jr. Beeld: William Rutten

Britney Spears is volop in het nieuws vanwege de documentaire Framing Britney Spears, over de wijze waarop zij door showmedia de verdoemenis in zou zijn geholpen. Het werpt de vraag op: hebben we in Nederland ook een beroemdheid die gebukt gaat onder extreme aandacht van de showpers? André Hazes jr. misschien?

24/7 op een ster

Presentatrice Dyantha Brooks stelt Weekend-baas Bart Ettekoven de vraag in de podcast van Shownieuws. “Ik ben ook benieuwd: als je naar zo’n documentaire kijkt, hoe is dat dan voor jou als bladenman? Jij bent daar ook onderdeel van, toch? Schrijven over mensenlevens.”

Bart daarop: “Ja, dat is wel wat we doen. Dan krab je je meteen even achter de oren en dan denk je: hoe doen wij dat hier in Nederland? Maar dat toen wij toch wel heel anders dan daar Amerika. Er is hier in Nederland geen ster waar 24/7 fotografen op zitten.”

André gebritneyspearst?

Dyantha legt hem vervolgens de naam van André voor. “Als je kijkt naar André Hazes, misschien op dit moment wel de grootste ster die we in Nederland hebben, hoe gaat dat dan? Zitten jullie daar net zo bovenop?”

Bart vervolgens: “Nee, niet te vergelijken! Niet te vergelijken! Wat ik zeg: op Britney Spears zaten echt 24 uur per dag fotografen. Er waren gewoon bladen die een rooster hadden met drie fotografen. Een pakte de dagdienst, de ander de avonddienst en de ander de nachtdienst. Die vrouw kon geen enkel moment van de dag haar deur uit.”

‘Hij kan vrij bewegen’

André kan prima de deur uit, weet Bart. “Je noemt nu André Hazes, maar de laatste keer dat ik een fotograaf op hem af heb gestuurd, was de avond dat hij met Bridget ging eten en ik toen de eerste foto’s heb gemaakt.”

Dyantha: “Dat is wel lang geleden zeg.”

Bart: “Ja, dat geeft wel aan: dat is al ruim een jaar geleden. Sindsdien kan hij elke dag vrij bewegen en doen.”

Gisteren raakte André Hazes jr. in opspraak omdat hij momenteel stiekem geniet van de zon op het vakantie-eiland Bonaire.

Podcast

De podcast van Shownieuws kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen