Jaloezie bij Nieuwsuur: Mariëlle Tweebeeke op Wilders én Baudet

Het is flink boffen voor de pittige Nieuwsuur-tante Mariëlle Tweebeeke: ze heeft de interviews met Geert Wilders én Thierry Baudet toegewezen gekregen. En daar is collega Jeroen Wollaars best jaloers op.

Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars © Rogier Veldman, NTR

Nieuwsuur brengt de komende weken elke dag speciale verkiezingsuitzendingen, waarin steeds een andere politiek leider centraal staat. Uiteraard zijn Geert Wilders en Thierry Baudet veruit de meest controversiële politici en Mariëlle vindt het dan ook leuk dat juist zij hen mag interviewen.

Jaloers

Mariëlle is er blij mee, hoewel ze het wel jammer vindt dat minister-president Mark Rutte naar collega Jeroen gaat. “Die verdeling is op basis van ons rooster gemaakt. Maar toen ik zag dat Jeroen Rutte mocht doen, dacht ik wel: jeetje, dat is een gelukje voor Jeroen”, vertelt ze in gesprek met de Volkskrant.

Ondertussen was Jeroen juist jaloers op Mariëlle. “Dat had ik bij Wilders en Baudet, die jij allebei hebt. Maar ik ben ook heel blij dat ik Rutte mag doen. Daar ben ik al veel over aan het nadenken”, zegt hij.

Wilders

Dat Geert Wilders van de partij is in een programma als Nieuwsuur, kan een unicum genoemd worden. Mariëlle: “Ja. Al moeten we het natuurlijk nog zien of hij komt. In de vorige reeks had hij ook toegezegd, maar toen is hij uiteindelijk toch niet komen opdagen. Maar ik denk dat hij erachter is gekomen dat het toch slimmer is om mee te doen.”

Fractieleiders van de kleine partijen krijgen 20 minuten, die van de grote partijen 40. Jeroen: “Ik vind het wel verdedigbaar. Met de kleinere partijen die nog niet zo lang bestaan, is het lastiger om terug te blikken. En niet elke partij heeft even lang of überhaupt verantwoordelijkheid gedragen.”

Het schema

Het hele schema van Nieuwsuur-specials:

 • Wo 24 februari, Jeroen Wollaars: DENK, Farid Azarkan
 • Do 25 februari, Mariëlle Tweebeeke: SGP, Kees van der Staaij
 • Vr 26 februari, Jeroen Wollaars: 50PLUS, Liane den Haan
 • Za 27 februari, Mariëlle Tweebeeke: Forum voor Democratie, Thierry Baudet
 • Di 2 maart, Mariëlle Tweebeeke: Partij voor de Dieren, Esther Ouwehand
 • Wo 3 maart, Jeroen Wollaars: ChristenUnie, Gert-Jan Segers
 • Do 4 maart, Mariëlle Tweebeeke: PvdA, Lilianne Ploumen
 • Vr 5 maart, Jeroen Wollaars: SP, Lilian Marijnissen
 • Ma 8 maart, Jeroen Wollaars: GroenLinks, Jesse Klaver
 • Di 9 maart, Mariëlle Tweebeeke: D66, Sigrid Kaag
 • Wo 10 maart, Jeroen Wollaars: CDA, Wopke Hoekstra
 • Do 11 maart, Mariëlle Tweebeeke: PVV, Geert Wilders
 • Vr 12 maart, Jeroen Wollaars: VVD, Mark Rutte

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen