Ivo Niehe heeft geen spijt van Britney-vraag, betreurt wel de ophef

Ivo Niehe heeft geen spijt van de intieme vraag die hij 22 jaar geleden stelde aan Britney Spears. Wel betreurt hij de ophef die er nu, twee decennia later, over is ontstaan. Dat zegt hij in de Volkskrant.

Ivo Niehe © Ruud Baan

De destijds 17-jarige Britney Spears was uitgebreid in het shownieuws, omdat ze haar voorgevel zou hebben laten opblazen. De anders zo keurige Ivo Niehe besloot de zangeres daarnaar te vragen, maar nu wordt hij daarmee om de oren geslagen door allerlei social-media-figuren.

Ivo afgeslacht

Helaas voor Ivo Niehe wordt hij ondanks zijn staat van dienst niet met fluwelen handschoenen aangepakt. Ook in eigen land wordt de NPO-ster behoorlijk afgevallen. Zo werd hij eergisteren compleet afgeslacht in de talkshow van Eva Jinek en riep Albert Verlinde hem op om zijn excuses aan te bieden.

Na zijn korte reactie aan het AD eerder deze week – eigenlijk wilde de presentator dát al niet omdat hij ‘negentien jaar geleden ook al een reactie heeft gegeven’ – komt Ivo nu met een groot interview in de Volkskrant. De door Albert zo gewenste excuses blijven echter uit.

Geen excuus

De Volkskrant doet wel zijn best. “Staat u nu nog achter het gesprek?”, legt de krant hem voor.

Ivo daarop: “Ik heb de 17-jarige Britney Spears geen enkele vraag gesteld over haar borsten. Ik vroeg naar haar mening over borstimplantaten: die vraag lag voor de hand. Nadien was er geen enkele commotie. Ik ken mezelf inmiddels goed; als ik een blunder bega, ben ik de eerste om dat toe te geven.”

‘Was het een onbetamelijk gesprek?’, vraagt de krant vervolgens. Ivo: “Dat oordeel is aan de kijker.”

Ophef

Geen excuses dus, maar Ivo betreurt wél de ontstane ophef. “Zou u het interview nu op dezelfde manier hebben gedaan?”, vraagt de Volkskrant hem.

Ivo: “Als ik geweten had dat er 21 jaar na dato zo’n gedoe over zou ontstaan, niet.”

Fragment

Het interview met Britney:

https://twitter.com/yashar/status/1359139107797049344?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1359139107797049344%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ad.nl%2Fshow%2Fivo-niehe-over-borstenvraag-in-britney-spears-docu-context-kwam-makers-niet-goed-uita3fddc9b%2F

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen