Emma Wortelboer maakt Thierry Baudet kwaad: ‘Zielige vertoning’

Het wil maar niet echt klikken tussen Emma Wortelboer en Thierry Baudet. Waar ze laatst al enigszins beledigd was omdat hij haar niet herkende, is Thierry dit keer boos bij Emma weggelopen.

Emma Wortelboer en Thierry Baudet © NPO, RTL

Emma Wortelboer is de nieuwe politiek verslaggever van De Vooravond en speelt daarom al tijdje brandalarm in de wandelgangen van het Binnenhof. Ze vraagt politici de hemd van het lijf, maar Thierry was daar niet zo van gediend. Hij is gisteren weggelopen tijdens een interview met het NPO-talent.

Boze Thierry

Wat is Emma precies aan het doen in Den Haag? “We hebben een soort biechtidee met de politici en die zijn daar niet echt van gediend. Die vinden het lastig. We hadden er vandaag zelfs eentje die na vijf minuten opstond en wegliep. Wie het was? Ha ha ha, doe eens een gokje. Ja, het was Thierry Baudet”, vertelt ze op Radio 538.

Vroeg ze hem soms naar die racistische appjes die zijn uitgelekt? “Daar was ik nog niet eens aan toegekomen. Het lag niet aan de vragen, maar het had te maken met mijn ambiance, vraagstelling, toon en gebrek aan empathie. Het bevalt de een dus beter dan de ander.”

Trieste Thierry

Het is gewoon een trieste man, vindt Emma. “Hij drijft zich volgens mij elke keer weer heel erg in het nauw. Hij probeert het te lijmen, maar volgens mij valt er niets meer te lijmen. Ik denk ook dat hij wel geniet van de machtspositie die hij heeft tegenover de media en dat hij weg kan lopen en geen antwoord kan geven.”

“Nou ja, ik weet het niet. Ik vind het altijd wel een zielige vertoning, maar het is hoe hij in elkaar zit denk ik.”

Terugluisteren

Het interview met Emma Wortelboer op Radio 538 kunt u hier terugluisteren. Het eerdere ongemakkelijke treffen tussen beiden ziet u onderstaand:

https://twitter.com/devooravondtv/status/1337776897741221892

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen