Angela de Jong: ‘Autistische knikker-Jelle is bang voor Talpa’

Angela de Jonge heeft begrepen dat de knikkerbroers Jelle en Dion Bakker bang zijn voor het Talpa Network van John de Mol. Ze durven daarom ook niet naar buiten te treden, zegt ze op NPO Radio 2.

Angela de Jong © RTL

John de Mol boekt groot succes met zijn knikkershow Marble Mania, maar er zit wel een klein smetje op. De mediamagnaat wordt er namelijk van beschuldigd het idee te hebben gestolen van de autistische Jelle Bakker en zijn broer. Zij runnen het zeer succesvolle YouTube-kanaal Jelle’s Marble Runs.

Knikkerbonje

Eigenlijk zou knikker-Jelle betrokken worden bij de SBS 6-show Marble Mania, maar de contractonderhandelingen liepen volledig mis. Hij is naar eigen zeggen zó teleurgesteld in John dat hij niet naar Marble Mania kan kijken. “Dat doet mentaal te veel pijn”, zei hij.

John de Mol stuurde Paul Römer op het AD af met wat bewijsstukken onder zijn arm. Volgens Paul heeft John de autistische Jelle en zijn broer een hartstikke goed voorstel gedaan, maar de Volkskrant gelooft daar niets van. “Hoe harder John de Mol roept dat hij Marble Mania niet heeft gepikt, hoe viezer de vlek wordt”, aldus de krant.

Bang voor Talpa

We horen eigenlijk vrij weinig van de knikkerbroers. Ze waren uitgenodigd voor Eva Jinek, maar wilden niet komen. “Ze wilden in elk geval niet aan tafel bij Eva Jinek gaan zitten om erover te praten, terwijl daar ook Jack van Gelder en Winston Gerschtanowitz zaten”, aldus Angela de Jong op NPO Radio 2.

NPO Radio 2-presentator Ruud de Wild: “Is het gepikt?”

Angela: “Dat willen de jongens niet zo keihard zeggen, want ze zijn volgens mij ook best een beetje bang van Talpa en ze willen het graag netjes houden. Toen wij ze als krant gebeld hebben, toen lieten ze wel weten dat ze heel teleurgesteld zijn en het niet trokken om te gaan kijken, omdat het te veel pijn deed hoe het gelopen is.”

Niet netjes

Bij Angela leeft het idee dat Talpa niet netjes te werk is gegaan. “Talpa heeft afgelopen weekend bij ons in de krant heel uitvoerig uitgelegd dat ze op alle manieren hebben geprobeerd om met de jongens te onderhandelen en dat ze het volgens hen allemaal heel netjes gespeeld hebben.”

“Het leuke is: er zaten drie zinnetjes in het stuk waar ik wel om moest lachen, namelijk dat die jongens een voorstel hebben getekend bij Talpa, dat terugstuurden, maar toen bleek dat John de Mol met vakantie was geweest en die had er nog eens over nagedacht en die vond toen toch dat hij het contract wat zijn bedrijf had opgesteld, niet ging ondertekenen.”

“Dan moet je je voorstellen: ik verkoop jou mijn huis, wij spreken af vijf ton en ik stuur jou een koopcontract. Ik heb dat al ondertekend, maar dan zeg jij: ‘Nou, nee, ik geef je er toch maar vier.’ Tussen de regels door las je heel goed dat zijn manier van netjes zakendoen misschien iets anders is dan die van de jongens.”

Piepzak

Angela denkt dat Talpa hier erg mee zit. “Volgens mij zitten ze er een beetje mee in de piepzak over hoe dat verhaal nu naar buiten is gekomen, want anders gaat Paul Römer geen openheid van zaken geven.”

Het toont voor Angela wel weer aan wat een nare wereld de tv-wereld is. “Dan is het niet de leukste wereld, de televisiewereld.”

Moet ze niet eens gaan lunchen met John de Mol? “Ik heb geen problemen met John de Mol. Hij misschien met mij, maar dat is inherent aan mijn rol. Laat mij lekker aan die zijlijn staan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen