Winston Gerschtanowitz: ‘Pijnlijk als knikkershow SBS 6 flopt’

Winston Gerschtanowitz zou het pijnlijk vinden als zijn nieuwe knikkershow donderdagavond flopt op SBS 6, maar hij vertrouwt op John de Mols buikgevoel. Dat zei hij gisterenavond in de talkshow van Eva Jinek.

Winston Gerschtanowitz © Jinek

SBS 6 begint op donderdag met de knikkershow Marble Mania, recht tegenover Nieuwe Boeren op NPO 1 en De TV Kantine op RTL 4. In elke aflevering gaan drie BN’ers de knikkerstrijd met elkaar: overmorgen zijn dat Wesley Sneijder, Ronald de Boer en Giovanni van Bronckhorst. Winston Gerschtanowitz is de centrale presentator en hij gelooft heilig in het format.

Buikgevoel

Winston merkt dat John de Mol heel erg veel vertrouwen heeft in het format. “Het is de bezetenheid van achter een idee staan. Dat vind ik ook zo sexy aan dit vak als je met hem werkt. Hij heeft het met Big Brother gehad, wat niemand zag zitten en hij heeft doorgeduwd, en met The Voice ook. Ik merk aan hem dat hij weer zo’n buikgevoel heeft.”

Verwacht John de Mol dat Marble Mania net zo’n monsterhit als Big Brother en The Voice gaat worden? “Hij denkt dat dit weer een van die programma’s kan zijn die kunnen gaan werken.

Geen zekerheden

Gastvrouw Eva Jinek daarop: “De grote John de Mol heeft vaak gelijk gehad, maar ook vaak geen gelijk.”

Winston: “Honderd procent, maar dat hoort bij dit vak. Als je alleen maar zekerheden wil, dan moet je wat anders gaan doen. Ze zeggen wel eens: je probeert er tien en er zit één hit tussen.”

Het zou ook zomaar kunnen dat Marble Mania onverhoopt flopt, aldus Winston. “Er wordt alles aan gedaan om tot het punt van donderdagavond half negen te komen en op het moment dat het niet blijkt te werken, dan gaat hij – en wij allemaal – op vrijdag gewoon weer verder op zoek naar die volgende hit.”

Pijn

Het zal wel pijn doen, zegt Winston. “Pijn doet het dan zeker, maar als je daar niet tegen kan moet je echt wat anders gaan doen.”

Commentator Jack van Gelder rekent niet op een flop. “Hij heeft het nu al verkocht aan Duitsland, dus het eerste succes is er al.”

Fragment

Winston in Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen