‘KLM-baas Pieter Elbers gedraagt zich als little bitch bij Op1’

Nynke de Jong, bekend als columnist van het AD, ergert zich er dood aan dat Pieter Elbers gisterenavond aanschoof bij Op1 om een uitzonderingspositie voor KLM te bepleiten.

Pieter Elbers © NPO

Pieter Elbers dreigt álle verre vluchten en nachtstoppers in Europa te staken vanwege de ingrijpende reisrestricties van het kabinet. De KLM-baas vindt het belachelijk dat zijn personeel een sneltest moet doen voor terugkeer naar Nederland. Hij wil geen besmet personeel achterlaten in het buitenland en wil daarom alleen een sneltest voor vertrek.

Little bitch

Nynke de Jong wordt er moe van dat de KLM-baas steeds allerlei uitzonderingsposities probeert te bedingen. Dat hij gisteren weer aanschoof bij Op1, was voor haar de druppel. “Is er nou niemand in de naaste omgeving van deze man die hem even aan zijn oor kan trekken en ‘PIETER STOP BEING A LITTLE BITCH’ kan roepen???”, schreeuwt ze op Twitter.

Het zit Nynke behoorlijk hoog. Ze vindt het onzin dat KLM-personeel een uitzondering zou moeten krijgen. “Het is toch niet heel gek dat er niet met positief geteste mensen gevlogen mag worden?”

Veel kritiek

Er is veel kritiek op Pieter, ook van D66-Kamerlid Jan Paternotte. “Er moet voor KLM een veilige, praktische oplossing te vinden zijn. Maar als Elbers zegt dat hij besmet bemanningslid niet wil achterlaten en dús niet wil testen denk ik: ok en zo iemand op vlucht uit Sao Paulo dan wel 14 uur lang versnaperingen laten verzorgen?”

En klimatoloog Ernst-Jan Kuiper: “Wil een bedrijf dat zó ongelofelijk afhankelijk is van staatssteun, milievervuiling en belastingvoordelen ons nou chanteren? Ik ben echt helemaal klaar met deze meneer. Laten we het luchtvaartpersoneel opvangen en omscholen en dan deze vakantievervoerder het zelf laten uitzoeken.”

Fragment

Pieter Elbers in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen