Jort Kelder peinst niet over Op1-exit: ‘NPO niet alleen voor booslinks’

Jort Kelder peinst er niet over om te stoppen met de presentatie van Op1. Na de felle kritiek op zijn interview met Thierry Baudet, wijst hij erop dat de NPO niet alleen voor ‘booslinkse’ mensen is.

Jort Kelder © Op1

Het interview dat Jort Kelder vorige week zondag hield met Thierry Baudet heeft veel stof doen opwaaien. Veel mensen vonden het interview niet kritisch genoeg, maar Jort haalt zijn schouders daarover op. “Iedereen ziet wat-ie wil zien en bedient zijn eigen bubbel, dat is de ware kwelling van deze tijd”, reageert hij in De Telegraaf.

Jort blijft bij Op1

Sommige mensen pleiten voor een Jort-exit bij Op1, maar daar peinst het bretelbeest niet over. “Ik heb er geen moment spijt van naast de onverschrokken en betoverende Welmoed Sijtsma plaats te hebben genomen en kan al die booslinkse hoofden, die vinden dat de publieke omroep hún gesubsidieerde speeltuin is, beloven dat ik voorlopig blijf.”

Waarom blijft Jort? “De NPO is er voor iedereen. Zelfs voor en door mensen die buiten de grachtengordel wonen – wat mij dan weer niet is gelukt, haha.”

Inkomsten

Het zal ook meespelen dat Jort de inkomsten van Op1 prima kan gebruiken. Door corona zijn zijn inkomsten behoorlijk opgedroogd. “Ik leef normaal van dagvoorzitterschappen en verkoop de Jort Collection wereldwijd in de winkels van Suitsupply; mijn inkomsten lopen denk ik met de helft terug.”

Het scheelt dat hij momenteel weinig kan reizen of uit eten kan gaan, aldus Jort. “Dus je leeft noodgedwongen zuiniger. En er waren ook weer wat mazzeltjes, met aandelen bijvoorbeeld.”

Virocratie

De komende maanden wil Jort tegenwicht blijven bieden aan de eenzijdige berichtgeving over corona. “De media hebben een virocratie geschapen: corona is een nationale ramp, we moeten allemaal meehozen, dan maar geen grondrechten.”

“Natuurlijk lees je wel interviews met wetenschappers die vinden dat de nuance zoek is, maar de meeste persstemmen poken het vuurtje op en voeden de angst.”

Lang interview

Een lang interview met Jort Kelder door sterjournalist Wierd Duk kunt u lezen op de website van De Telegraaf.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen