‘Jort Kelder moet Op1 vijf dagen per week gaan presenteren’

Rob Goossens denkt dat het beter is als Op1 vijf dagen per week gepresenteerd wordt door Jort Kelder, samen met co-host Welmoed Sijtsma. Dat laat hij weten aan RTL Boulevard.

Welmoed Sijtsma, Rob Goossens en Jort Kelder © Op1

De laatste maanden zit de late avond van RTL 4 in de lift ten koste van Op1. Het NPO 1-programma kan volgens tv-journalist Rob Goossens wel wat meer smoel gebruiken en dat bereik je alleen als de kijker elke avond op vaste gezichten kan rekenen, stelt hij. Daarom pleit hij voor één vast duo.

Jort en Welmoed

Het meest geschikte duo is volgens Rob dus Jort Kelder en Welmoed Sijtsma. “Als kijker zou ik het toejuichen als ze op een gegeven moment een keuze maken. Dat ze bijvoorbeeld gaan voor Welmoed en Jort, dat we hen vijf dagen in de week gaan zien. Zij zijn verreweg het spannendst om naar te kijken.”

Waarom is dit duo zo goed? “Welmoed bewaakt de soepele uitzending en Jort is een soort havik die af en toe toeslaat. Dat is de charme van live televisie, iets wat je niet voorspeld had. Bij presentatoren die alles uit het boekje doen, is het niet spannend. Dan is het live-element van zeer beperkte toegevoegde waarde.”

Tien vs één

Op1 gaat er juist prat op dat het programma zo onderscheidend is door de verschillende duo’s, maar Rob vindt het een zwaktebod dat NPO 1 tien presentatoren nodig heeft om te concurreren met één naam op de late avond van RTL 4.

Rob: “Het gaat uiteindelijk om de band van de gast met de host. Als iemand weet dat het prettig is om bij Jinek te zitten, kunnen ze een week later weer aanschuiven. Daarnaast speelt Op1 op safe met de opzet. Het mag wel wat spannender.”

De analyse van Rob Goossens over één jaar Op1 kunt u lezen op de website van RTL Boulevard.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen