John de Mol blij: ’SBS-zenders hebben wind in de zeilen’

John de Mol heeft het idee dat zijn tv-zenders SBS 6, Net5 en Veronica de wind weer in de zeilen hebben. Dat heeft hij dit weekend gezegd in het programma TV Monument van Han Peekel.

John de Mol © Omroep MAX

Hoewel Talpa TV na al die jaren onder het roer van ’s lands rijkste mediaman nog diep in de schaduw staat van de NPO en RTL, is John de Mol zelf erg tevreden. “Eindelijk zie je nu ook niet alleen in de programma’s, maar ook in kijkdichtheden dat het schip SBS, Net5 en Veronica los is van zijn ankers en de wind weer in de zeilen heeft en begint te groeien.”

‘Mensen vinden het’

De mensen beginnen de SBS-zenders echt weer een beetje te vinden, merkt John. “Mensen gaan het weer vinden. Ik ben niet gewend om heel lang heel positieve ondersteuning te krijgen, maar ik voel dat het mag en dat het me wordt gegund. Dat is een lekker gevoel.”

Het doet de mediamiljardair erg goed. “Een goed kijkcijfers is een waardering van het publiek waar je programma’s voor maakt. Ik denk dat als je daar niet meer blij van wordt, dat het tijd wordt om te stoppen.”

Johnny

John liet zich ook nog even uit over zijn in opspraak geraakte zoon Johnny. Er werd niet gevraagd naar de aangifte die er tegen hem ligt van zware mishandeling en doodslag. De Talpa-baas gaf slechts aan erg trots te zijn op Johnny.

“Het is niet alleen mijn zoon, maar het is inmiddels ook mijn buurman. Dat maakt het contact nog een stukje makkelijker. Wat ik al zeg: ik ben zelf niet zo goed om face to face te vertellen hoe trots ik daar op ben, maar dat ben ik wel, omdat hij zonder gebruik te maken van mijn infrastructuur toch zijn eigen gang gegaan is en het gebracht heeft tot waar hij nu staat.”

TV Monument met John de Mol kunt u terugkijken op de NPO-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen