Johan Derksen hekelt mensen die geen coronavaccin willen

Johan Derksen vindt dat mensen die geen coronavaccin willen onverantwoord bezig zijn. Hij begrijpt er helemaal niets van. Dat heeft hij gezegd in de nieuwjaarsspecial van Veronica Inside.

Johan Derksen © SBS

Een grote minderheid in ons land twijfelt over het coronavaccin, tot grote ergernis van zorgminister Hugo de Jonge. Ook Johan Derksen vindt het volstrekt onbegrijpelijk. “Wat ik niet begrijp is dat nu 40 procent zich eraan onttrekt”, aldus de voetbalanalist in zijn talkshow.

Sekte

Johan had dit nooit verwacht van de Nederlanders. “We hebben steeds gezegd: wanneer er een vaccin is zijn we eigenlijk uit de problemen. En dan ís er een vaccin en dan zegt 40 procent: ‘Ja, maar ik haal dat prikje niet.’”

Het lijkt wel of het land ineens vol zit met religieuze gekkies, aldus Johan. “Ik dacht altijd dat het wat sektes in Staphorst en Urk waren die door de heer beschermd worden, maar er is nu plotseling 40 procent die het niet neemt. Dat vind ik gek en onverantwoord ten opzichte van die andere 60 procent.”

Gijp twijfelt niet

Collega René van der Gijp twijfelt in elk geval niet over het vaccin. Hij gaat het nemen. “Ja, natuurlijk, honderd procent. Het gaat toch niet alleen om mij in de wereld? Als ik daar dan andere mensen mee kan helpen en beschermen, dan doe ik dat graag. Het is een hartstikke mal jaar geweest.”

Hij vervolgt: “Mij kan het niet schelen, maar mij kan het ook niet schelen dat ik het leven niet in de hand heb. Dat interesseert mij niet zo. Dat idee heb ik toch al wel. Het grootste gedeelte van Nederland denkt dat ze het heft in eigen hand hebben en dat pak je af. Die onvrede begrijp ik honderd procent.”

Marga Bult

Er zijn ook veel BN’ers die twijfelen aan het coronavaccin. Beau van Erven Dorens maakte in november een uitzending waarin alle aanwezige BN’ers zich tegen het vaccin keerden. De meest fanatieke antivaxxer is Marga Bult, die op Twitter fel ten strijde trekt tegen het coronavaccin.

Marga Bult vandaag nog: “De gevaccineerde beschermt alleen zichzelf en niet de ander. Mondkap en afstand houden blijft dus nodig. En waarom moeten mensen zich vaccineren die al covid gehad hebben? Vaccinatie na twee injecties, hooguit twee/drie maanden bescherming. En dan? Weer ‘n vaccin?”

Coronatest

René van der Gijp vertelde in VI dat hij onlangs een coronatest heeft ondergaan:

Wat vindt u?

Alle polls

De NPO-talkshows vertrekken uit Amsterdam. Een goede zaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen