Geweld tegen politie komt dichtbij voor Wendy, speelde agent op RTL 4

Nederland is gisteren behoorlijk op zijn kop gezet door heuse coronarellen, waarbij fors geweld werd gebruikt tegen de politie. Voor Wendy van Dijk kwam het erg dichtbij: zij speelde zes jaar lang een agente op RTL 4.

Wendy van Dijk © RTL

Wendy van Dijk speelde van 2012 tot 2018 agente Fenna Kremer in de RTL 4-serie Moordvrouw en kan zich daarom goed voorstellen wat geweld tegen de politie doet met agenten. Ze leefde gisteren daarom behoorlijk mee toen ze de heftige beelden zag van de rellen in meerdere steden in Nederland.

‘Hang in there’

De SBS 6-ster deelt met haar volgers een foto van Moordvrouw. “Hier speel ik Fenna. Van de serie Moordvrouw en we kregen altijd hulp en steun van de politie om onze serie geloofwaardig te maken. Ik voel nu de behoefte om een shout-out naar de politie te doen”, aldus de presentatrice.

Wendy steunt de politie van harte. “Jullie doen meer dan je best om de aanpassingen zo soepel mogelijk te laten verlopen. En dan zit je niet op stenen, beledigingen en vuurwerk te wachten. Hang in there. Jullie worden gewaardeerd! Al lijkt dat niet altijd zo”, aldus de tv-ster, die haar post richt aan de korpsen van Amsterdam, Eindhoven en Urk.

Ook Britt boos

Britt Dekker, de beste vriendin van Wendy’s dochter, is ook verbijsterd. De geliefde televisiester stoort zich er voornamelijk aan dat de politie paarden gebruikt tijdens rellen als deze. “Ik vind het onbegrijpelijk dat we in deze moderne tijd nog dieren inzetten om dit soort achterlijk tuig te bestrijden.”

“Deze dieren willen ons altijd alles geven. Ze zijn kwetsbaar en daarom is het onze plicht ze te beschermen en veiligheid en liefde te geven. Dit kan niet meer. Stop ermee en hou paarden weg bij dit soort vol idioten.”

Iedereen boos

Eigenlijk zijn alle BN’ers boos over de rellen. Tim Hofman vindt bijvoorbeeld dat minister-president Mark Rutte zich te weinig laat zien. “Waar de fuck is de minister-president vandaag eigenlijk?”, twitterde hij.

NPO Radio 2-dj Wouter van der Goes daarop boos: “Stoere jongen, je zei fuck. Anyway; als je nou boos wil worden – wat ik goed snap – richt je dan tot die idioten. Fair toch?”

Insta

De Insta-post van Wendy:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen