Emma Wortelboer dankzij Akwasi jongste finalist De Slimste Mens ooit

Emma Wortelboer blijft vriend en vijand verbazen met haar deelname aan De Slimste Mens. Haar slotvraag in de halve finale van gisteren, over oproerrapper Akwasi, maakt haar vanavond de jongste finalist ooit.

Emma Wortelboer © NPO

Het tv-talent van BNNVARA, door een hysterische SBS 6-ster ook wel Emma Worteldoek genoemd, wist de slotvraag over Akwasi te beantwoorden met maar liefst vijf goede antwoorden. Daarmee scoorde ze zóveel punten dat ze zich direct plaatste voor de finale van vanavond. Ze neemt het daarin op tegen Rob Kemps en uitdager Andries Tunru.

Jongste finalist ooit

Onsportieve eikel‘ Tijl Beckand werd gisteren naar huis gespeeld door Rob Kemps. Tijl heeft deze week geen goede sier gemaakt door ietwat kinderachtig te reageren als hij aan de verliezende hand was. “Tijl Beckand is die oom die niet tegen zijn verlies kan”, bitcht Telegraaf-journaliste Daphne van Rossum vandaag in haar tv-recensie.

Terug naar Emma Wortelboer: zij is vanavond met haar 24 jaar de jongste finalist in De Slimste Mens ooit, meldde presentator Philip Freriks gisterenavond. “Dat zou ik zo leuk vinden”, sprak het Songfestival-schreeuwmeisje. Anne Fleur Dekker was in de Slimste-finale van 2018 óók 24 jaar, maar net een paar weken ouder dan Emma.

Gek op aandacht

De Slimste Mens doet het beter dan ooit. Er zitten elke avond miljoenen mensen voor de buis om naar de spelshow te kijken en daar geniet Emma erg van, vertelde ze gisteren. “Ja, maar ik moet eerlijk zeggen en het is een beetje vies om te zeggen in Nederland, maar ik hou gewoon van aandacht. Ja, daar kan ik niets aan doen. Net als Maarten, die vindt het ook heerlijk.”

Veel mensen gruwelen van Emma. Je houdt van haar of je haat haar, is het een beetje. “Dat is iets wat ik op een of andere manier aanwakker in mensen, ja”, merkte ze zelf op.

Grote finale

De grote finale van De Slimste Mens, die ongetwijfeld een kijkcijferrecord gaat verbreken, is vanavond om 20.25 uur te zien op NPO 2. Wordt het Andries, Emma of Rob?

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen