Beau van Erven Dorens stuurt Angela de Jong appje na keiharde column

Beau van Erven Dorens heeft Angela de Jong een appje gestuurd na haar vernietigende column over zijn tv-gedrocht RTL Exclusief. Eigenlijk had ze wel een punt, zegt hij in de podcast 30 Minuten Rauw.

Beau van Erven Dorens en Angela de Jong © RTL

Angela de Jong onderbrak vorige maand haar kerstreces om RTL Exclusief volledig af te slachten. Na de enorme kritiek op de oudejaarsspecial van het programma, werd het hele format omgegooid. Het is nu een heel andere show geworden, maar Angela vindt het nog steeds ruk. Die haatcolumns van Angela hakken er niet in bij Beau.

Beau over Angela

Op de vraag of Beau zich iets aantrekt van wat andere mensen vinden, zegt hij: “Steeds minder. Vroeger wel ja. Dat je dus wordt belaagd door allerlei columnisten over wat voor een bal je bent enzo. Ik vond dat lastig, maar tegenwoordig helemaal niet meer. Kijk, Angela de Jong neemt mij vaak op de korrel, iedereen, maar ik vind dat helemaal niet erg.”

Angela is heel kritisch over RTL Exclusief. “Ik lees dat en laatst moest ik zelfs heel hard lachen. Het ging over RTL Exclusief, wat elke week anders is, en toen heb ik haar gewhatsappt met ‘je hebt ook eigenlijk helemaal gelijk’ en kreeg ik er gewoon helemaal de slappe lach van. Het is ook elke week iets anders; we proberen een soort vorm te vinden.”

Twitter-loos

Kan Beau het hebben omdat hij nu in een high van zijn carrière zit? “Nee, ik kan het hebben omdat je leert om je er helemaal niets van aan te trekken. Ook als mensen me helemaal de hemel in prijzen, daar heb ik ook steeds minder mee. Vroeger vond ik het fantastisch, knipte ik het uit en hing ik het bij wijze van spreken op, maar nu doet me dat ook minder.”

Beau vervolgt: “Ik denk dat het niet zo goed is om je zelf helemaal te laten runnen door wat andere mensen van je vinden. Ik kijk ook niet naar Twitter, ik kijk niet naar Instagram en ik kijk niet naar wat mensen allemaal vinden. Ik heb het wel, maar ik kijk er niet naar. Ik kijk naar mijn gezin, mijn vrouw, mijn ouders, mijn vrienden en that’s it.”

Kijkcijfers

Waar Beau eind 2019 nog faalde met zijn late talkshow Beau, is zijn dagelijkse programma sinds vorig jaar een kijkcijferhit. “Wat mensen zich ook moeten realiseren, die kijkcijfers hangen van een heel groot deel af van wat het programma voor jou doet. Ik heb eind vorig jaar, eind 2019, vier maanden lang gevochten op de late avond.”

“Elk avond wat RTL programmeerde voor mijn programma was eigenlijk niet goed. Nu hebben we de luxe bij RTL dat het opeens heel goed gaat, in die vooravond en avond, als talkshow host spin je daar op de late avond garen bij.”

Podcast

Het leuke interview van Ruud de Wild met Beau van Erven Dorens in de podcast 30 Minuten Rauw kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen