‘Anouk krijgt te weinig zuurstof in haar The Voice-cabine’

Anouk krijgt er flink van langs nu ze zich vrijdagavond wéér enorm zuur heeft gedragen in The Voice of Holland. Haar pittige uithaal naar collega Jan Smit wordt niet geapprecieerd door showkenners.

Anouk © RTL

Nadat Anouk in december al ‘hou je bek‘ riep tegen Jan Smit en daarmee De Telegraaf tegen zich in het harnas joeg, heeft ze vrijdag wéér uitgehaald naar Jan. Over de rug van twee kandidaten katte Anouk haar kersverse Voice-collega af. Haar negatieve houding begint nu echt iets te veel te worden, vinden entertainmentdeskundigen.

Respect verloren

Anouk gaf aan zich te ergeren aan het optreden van twee van Jans kandidaten. “Ik vond het liedje echt vreselijk. Ik vond het een heel raar nummer. Je hebt een nieuwe coach, dus krijg je ook nieuw repertoire. Dan weten we ook een beetje wat op de playlist staat van de Spotify van Jan. Ik was eerlijk gezegd heel erg blij dat het voorbij was”, bitchte ze.

Samantha Steenwijk vindt het niet leuk meer, zei ze gisteren in RTL Boulevard. “Ik denk dat ze allebei een beetje het respect zijn verloren. Waar dat is begonnen weet ik niet, maar het respect naar elkaar zijn ze verloren. Ik zou het ook hebben als iemand iets tegen mij zegt en mij keihard basht en zegt: ‘Hou je bek.’ Dat is echt wel iets anders dan als je een meningsverschil hebt.”

Niet genoeg zuurstof

RTL Boulevard-ster Aran Bade denkt dat Anouk in haar Voice-cabine – ze zit niet in de studio vanwege corona – niet genoeg zuurstof krijgt. “Ik heb het idee dat in die cabine waar ze zit, het zuurstof niet goed toe wordt gevoegd. Ze is echt wel vaak geïrriteerd. Je merkt dat het niet botert tussen Jan en Anouk.”

Hun bonje begon in 2012, weet Aran. “In 2012 wilde Anouk naar het Songfestival en toen zei ze: ‘Ik ga het doen.’ Toen zei Jan: ‘Leuk dat je meedenkt Anouk. Als je meedoet aan die voorrondes, ga je denk ik ook wel winnen.’ Nou, dat is toen helemaal in het verkeerde keelgat van Anouk geschoten. Daar is de basis toen wel gelegd. Het zit haar echt wel dwars.”

Ten koste van kandidaten

Boulevard-advocate Clarice Stenger vindt het niet goed dat kandidaten last hebben van hun ruzie. “Ja, die hebben er last van. Het gaat ten koste van de kandidaten.”

Presentator Eddy Zoëy: “We hebben allemaal het idee dat als je ernaar kijkt dat Anouk Jan probeert te pakken via het afkammen van de kandidaten. Zo voelt het wel een beetje.”

Aran: “Maar Anouk is wel de reden waarom je The Voice kijkt, maar het respect is wel een beetje ver te zoeken als je tegen Jan zegt: ‘Hou je bek!'”

‘Héél heftig’

Ook bij Shownieuws is kritisch gereageerd op de laatste Anouk-rel. Patty Brard: “Ik moet er wel om lachen, maar het is wel héél heftig de laatste tijd, dat ik denk van: ja weet je, ik word er een beetje moe van al het gezeur.”

En collega Bart Ettekoven: “We weten nu wel dat Anouk privé geen cd’s van Jan Smit draait. Dat hoef je niet iedere uitzending weer te benadrukken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen