Angela en Rob vinden RTL Exclusief nog steeds ruk: ‘Dit gaat van de buis’

Angela de Jong en Rob Goossens vinden Beau’s RTL Exclusief nog steeds heel slecht, ook na de tweede formatwijziging die zondagavond werd gepresenteerd. Rob rekent op een vroegtijdig einde van de show.

RTL Exclusief © RTL

RTL Exclusief begon op 30 december als een satirische talkshow met typetjes, ging op 10 januari verder als een panelquiz met twee teams bestaande uit een BN’er en een typetje en is sinds gisteren een panelquiz met twee BN’er-teams zónder typetjes. Er komen nu alleen af en toe nog wat typetjes terug in de instarts.

Schandvlek

Wat een gerommel, vindt Angela de Jong, de tv-diva van het AD. “De stand is nu dat RTL Exclusief een Beste Kijkers-achtige quiz is met nieuwsfilmpjes en een kleine bijrol voor de deepfakes”, schrijft ze in haar column.

Deze ‘schandvlek’ had Beau van Erven Dorens bespaard kunnen blijven, zegt Angela. “Mits er iemand van de programmaleiding van te voren kritisch naar de eerste uitzending had gekeken en niet pas toen hij weken later werd uitgezonden”, zegt ze. “Al kan het natuurlijk ook zijn dat ze hem wél op tijd zagen, maar niet herkenden dat het niet goed genoeg was.”

QI

Ook Rob Goossens, de Angela van De Telegraaf, vindt het nog steeds bagger. “Ik heb niet de indruk dat RTL Exclusief over drie weken nog bestaat… Heel k*t voor Beau want op zich past zo’n programma goed bij hem. Maar dan moet RTL gewoon QI terugbrengen (is van dezelfde eigenaar, dus niet zo moeilijk), daarvan weet je dat het waarschijnlijk wel gaat werken”, twittert hij.

“De ironie wil dat het best goed bekeken wordt. Maar het is niet heel ingewikkeld om door de cijfers heen te kijken en te beseffen dat Beau in een beter programma over het miljoen zou gaan.”

Het vernieuwde RTL Exclusief kunt u bekijken via RTL XL.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen