Wilfred Genee denkt dat tv-optredens Ab Osterhaus ‘lastig’ worden

Wilfred Genee denkt dat het lastig gaat worden voor Ab Osterhaus om nog geloofwaardig op televisie te verschijnen als coronadeskundige in talkshows als Op1.

Wilfred Genee en Ab Osterhaus © Op1

Ab Osterhaus heeft vorige week bevestigd dat hij in 2018 maar liefst 5,6 miljoen euro verdiend heeft aan de verkoop van zijn aandelen in een bedrijf dat zich bezighoudt met vaccins. Volgens onderzoeksplatform Follow The Money is echter niet gebleken dat hij rechtstreeks verdiend heeft aan de paniek rondom de Mexicaanse griep in 2009 of het coronavirus nu.

Boter op het hoofd

Wilfred Genee bracht het gisteren ter sprake in Veronica Inside. “Ab Osterhaus heeft dus 5,6 miljoen verdiend, maar het is niet aantoonbaar dat hij diréct adviezen heeft gegeven. Het bedrijf heette Viral Clinics en daar heeft hij tien procent in gehad. Het was een bedrijf dat wel heel erg in die materie zat en overal adviezen uitdeelde, maar niet direct over die medicijnen.”

Collega Johan Derksen: “Maar hij kan wel zonder boter op zijn hoofd aan die tafels gaan mee zitten lullen?”

Wilfred: “Dat kun je je afvragen natuurlijk. Dat wordt lastig op die manier.”

Flesje wijn

Johan: “Maar als ze nou voortaan een flesje wijn naar hem thuis sturen, dan zuipt hij het thuis op.”

Wim Kieft: “Dat is een hoop geld.”

Wilfred cynisch: “Maar verder is hij objectief, toch?”

Wim: “Daar twijfel ik geen seconde aan bij Ab.”

Wilfred: “Wie wel, toch?”

Trijntje

Al met al lijkt Wilfred Genee het eens te zijn met Trijntje Oosterhuis. Zij riep onlangs op de radio dat ze Ab Osterhaus niet meer geloofwaardig vindt als vaste gast van de talkshow Op1.

Trijntje: “Daar komen dus ook die complottheorie-angsten vandaan. Mensen geloven het nu niet meer. Wat moet je nu nog geloven? Hij wordt als deskundige neergezet bij de NPO.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen