‘Van het hele gezin wil Martien Meiland het liefst stoppen’

Van de drie hoofdpersonen uit Chateau Meiland is het Martien Meiland die het liefst zou willen stoppen met hun SBS 6-hit. Meer dan Erica en Maxime. Dat onthult zijn biograaf Jan Dijkgraaf in de Weekend.

Martien Meiland © William Rutten

Iedereen die de familie de afgelopen twee jaar gevolgd heeft, weet één ding zeker: de Meilandjes zijn snel verveeld. Zo hebben ze hun Franse chateau in de verkoop gegooid, ondanks het gigantische succes van hun bed & breakfast: ze waren voor jaren volgeboekt en konden daar tonnen mee verdienen.

Punt achter tv-carrière

Zouden ze ook zo achteloos een punt kunnen zetten achter hun tv-carrière? Jan Dijkgraaf denkt van wel. Het zou de nachtmerrie zijn van John de Mol. “Ik weet zeker dat als hij in februari geen zin meer heeft, hij dan geen contract tekent en gewoon stopt met Chateau Meiland. Van het hele gezin wil hij het liefst stoppen.”

De Meilandjes zijn gewoon snel verveeld in het leven en zijn geen BN’ers die op z’n Henny Huismans op de buis willen blijven tot het bittere einde. “Dit is een familie die zegt: ’We doen iets, we vinden het leuk, maar vinden we het niet meer leuk, dan kappen we ermee.’ En het duurt vaak maar heel kort dat ze iets leuk vinden.”

Bitchen over BN’ers

Echt werken voor het geld hoeven de Meilandjes niet meer met de vermeende miljoenen euro’s die ze verdienen aan Martiens boek. En het zou zomaar kunnen dat er na afloop van zijn tv-carrière nóg een boek verschijnt, maar dan met gebitch over BN’ers. Dat heeft hij namelijk uit zijn eerste boek laten schrappen.

Jan Dijkgraaf: “Het enige waar Martien moeite mee had om over te vertellen, was zijn relatie met BN’ers. Daar trapte hij een beetje op de rem. Dan zei hij wel wat hij vond, maar dan dacht hij: o‚ daar heb ik nog contact mee. Eigenlijk zit je dan af te wegen of je mensen gaat kwetsen tegen wie je eigenlijk niet zoveel hebt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen