Twitter verbijsterd over outfit Matthijs van Nieuwkerk: ‘Zwerverchic’

De outfit waarmee Matthijs van Nieuwkerk vandaag op de voorpagina van het AD staat verbijstert de mensen op Twitter. Ze spreken van ‘zwerverchic’ en een ‘lockdownoutfit’, zo is te lezen.

Matthijs van Nieuwkerk © BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk draagt op de foto een rode Adidas-trainingsbroek, een donkerrode muts, kikkergroene schoenen en een grijze lange jas. De outfit wordt afgemaakt door een grijs-rood sjaaltje. Het is allemaal behoorlijk schrikken, een beetje alsof Hans van der Togt net van de glasbak vandaan komt lopen. Op Twitter wordt er dan ook volop over gedebatteerd.

Modepolitie

Opiniediva Jan Roos is er flink van geschrokken. “Dit krijg je als niemand om je heen nog kritisch tegen je durft te zijn en je net even te veel in jezelf bent gaan geloven. Hahahahaha”, zegt hij.

Zondag Met Lubach-maker Pieter Klok: “Het nieuwe programma van Matthijs is met typetjes. Zo te zien.”

Telegraaf-ster Pim Sedee: “Ik vind het hartstikke hip voor een 60er!”

En Twitter-bekendheid Rutger de Quay: “Is de modepolitie inpandig? Hallo? Matthijs? Alles goed?”

Zwerverchic

Men is het er niet precies over uit hoe we deze kledingsstijl moeten noemen. De een spreekt van ‘Amsterdams chic’, de ander van ‘zwerversjiek’ en weer een ander noemt het gewoon ‘bizar’.

Iemand zegt: “Een handjevol mannen hebben de gave om zelfs in de lelijkste, slobberigste kleding er nog goed uit te zien. Matthijs van Nieuwkerks misverstand is dat hij denkt tot die groep te behoren. Pijnlijk. Er zijn clochards met een betere dress sense.”

LINDA.-redacteur Rianne Meijer is juist enthousiast: “Ik vind dit oprecht een TOPOUTFIT, stelletje haters. In een wereld vol grijze muizen, wees een Matthijs van Nieuwkerk.”

En Marieke Derksen: “Had ik eindelijk vrede met mijn lockdown look, blijkt er nogal wat kritiek op de kleding van Matthijs van Nieuwkerk. Mijn hoofd is te groot voor een muts maar verder ga ik ook zo naar de supermarkt. Hulde aan de beste vriend in coronatijd: de adidasbroek!”

Foto

Het Twitter-draadje over Matthijs’ shockerende oufit kunt u hier vinden.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen