‘Sander Schimmelpenninck stelt zich aan in kakkerruzie met Beau’

Teun van de Keuken vindt het lachwekkend dat het Zelfspodcast-duo Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema boos is op Beau van Erven Dorens. Hij vindt dat ze zich aanstellen, bitcht hij in zijn podcast.

Teun van de Keuken, Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema © KRO-NCRV, RTL

Sander en Jaap waren begin november te gast bij Beau van Erven Dorens om te vertellen over het aanhoudende succes van hun Zelfspodcast. Tot hun grote ongenoegen begon de presentator ook ineens over de Alexia-rel van afgelopen zomer. Sander raakte toen in opspraak omdat hij Alexia het ‘lekkerste‘ prinsesje van de Oranjes noemde.

Daar wordt Sander liever niet meer aan herinnerd, omdat hij heel erg veel last heeft gehad van die uitspraken. Sterker nog: op een gegeven moest hij naar eigen zeggen zelfs zijn huis uit vluchten. Dat Beau er tóch over begon, vinden Sander en Jaap ‘niet oké‘, met name omdat ze vooraf aan hem zouden hebben gevraagd om dat níet te doen.

Teun & Gijs vs Jaap & Sander

Teun van de Keuken brengt de ‘kakkerruzie’ ter sprake in de nieuwe podcast die hij samen met Gijs Groenteman maakt. ‘Teun & Gijs Vertellen Alles’ positioneert zich als het vrolijke alternatief van de Zelfspodcast; Sander en Jaap beginnen vanwege hun vijandige houding jegens de pers immers toch een beetje de Erland en Wendy van de podcastwereld te worden. Zo waren ze eerder ook al boos op Humberto.

Hoewel Teun en Gijs naar eigen zeggen stikjaloers zijn op Sander, schromen ze er ook niet voor om hem behoorlijk onder vuur te nemen. Zo verwijten ze Sander min of meer dat hij zijn co-host Jaap degradeert tot sidekick, vinden ze dat de heren behoorlijk seksistisch zijn én dat ze dus last hebben van aanstelleritis.

Kakkerruzie

Teun vindt dat Sander in zijn ruzie met Beau schromelijk overdrijft. “Sander en Jaap waren boos op Beau van Erven Dorens, omdat hij tóch weer had gevraagd over de kwestie dat hij een bepaalde prinsesje het lekkerste prinsesje had genoemd”, begint hij.

Gijs: “Ik vind het toch wel heel grappig dat Sander en Jaap dan weer ruzie hebben met Beau van Erven Dorens.”

Teun: “Ja, want Sander en Jaap zaten dus bij Beau en hadden van tevoren afgesproken: ‘Beau, je moet het nu niet meer hebben over dat wij dat minderjarige prinsesje lekker hebben genoemd.’”

Gijs: “Van die kakkers onder elkaar.”

Safehouse

Sander kruipt te veel in de slachtofferrol, vindt Teun. “Ja, ze doen alsof ze maanden in een soort safehouse hebben gezeten vanwege deze opmerking. Toen heeft Beau er tijdens de uitzending tóch naar gevraagd. Nou, dat was niet leuk. En toen hebben Sander en Jaap daar in hun podcast weer heel lang over gepraat en nu praten wij er weer over.”

Uiteindelijk heeft Sander die Alexia-rel aan zijn eigen seksisme te danken, vinden de mannen. Gijs: “Je wil maar zeggen: op zo’n ordinaire manier praten wij niet over vrouwen. Ik vind het heel moeilijk over vrouwen te praten als het ‘snoepje van de week’, wat ze dan verzweedsen tot ‘snupje’.”

‘Snoepje van de week’ is de wekelijkse slotrubriek van de Zelfspodcast. “‘Lekkere wijven’ en ‘snoepje van de week’ enzo, zo kan ik niet over vrouwen denken”, aldus Gijs.

Podcast

De laatste aflevering van Teun & Gijs Vertellen Alles kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen