‘RTL zet Humberto op Champions League, schuift Bart en Simon opzij’

Humberto Tan gaat voor RTL de Champions League presenteren, in plaats van het huidige Europa League-duo Bart Nolles en Simon Zijlemans. Dat werd maandagavond beweerd in Veronica Inside.

Bart Nolles, Humberto Tan en Simon Zijlemans © RTL, William Rutten

De Champions League verhuist in 2021 van Talpa naar RTL. Sportmarketeer Chris Woerts, die namens Talpa de onderhandelingen voerde voor de voetbalrechten, liet in de voetbaltalkshow weten: “Ik heb inmiddels ook begrepen dat Humberto Tan het Champions League-programma gaat presenteren bij RTL.”

Verbetering

Wilfred Genee: “Bartje Nolles niet meer?”

Chris Woerts: “Dat heb ik begrepen uit de wandelgangen.”

Johan Derksen: “Nou moet ik eerlijk zeggen – en dat is misschien niet collegiaal – maar met die twee presentatoren: dat werkte voor geen meter. Jan en Theo zitten in het midden en het is net alsof ze naar een tafeltenniswedstrijd zitten te kijken.”

Wilfred: “Simon Zijlemans en Bart Nolles.”

Johan: “Die Zijlemans vind ik helemaal niets en die Bart is degelijk, maar ook oersaai. Ik vind dat Tan wel wat meer niveau in zoiets brengt.”

Miljoenen euro’s

Hoe kan het eigenlijk dat Talpa onder leiding van Chris Woerts de Champions League-rechten verloren heeft aan RTL? “Tijdens jullie uitzending op maandagavond, rond negen uur, kregen we een belletje dat RTL de Champions League gewonnen had en wij de Europa League en de Conference League. Dat was eigenlijk jammer.”

Wat is er misgegaan? “Het geld heeft de doorslag gegeven. RTL heeft gewoon veel meer geboden. Die bedragen mogen we niet noemen. Ik weet de bedragen, ja. Het gaat om vele miljoenen qua verschil. We hadden voor onszelf een plafond ingebouwd. We hadden toestemming kregen om dat te bieden en dat hebben we gedaan.”

Afweging

Uiteindelijk heeft RTL meer geboden dan Talpa. “Wij hebben een afweging gemaakt wat we terug kunnen verdienen. Je kunt wel heel veel bieden, maar dan ga je erop verliezen. Uiteindelijk zijn we blij dat we de Europa League en Conference League hebben gewonnen, want dat zijn de Nederlandse ploegen.”

Zie ook het fragment uit Veronica Inside.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen