Radio-VI wil nóg een Ring, verandert naam ochtendshow

De radiovariant van Veronica Inside heet vanaf vandaag niet meer Veronica Inside, maar Veronica Inside Ochtendshow. Zo kan de show voor de tweede keer kans maken op de Gouden RadioRing.

Veronica Inside © Radio Veronica

Veronica Inside won eind januari de Gouden RadioRing en de regel is dat een radioprogramma de prijs maar één keer mag winnen. Omdat het programma begin november van de middag naar de ochtend is verhuisd en nieuwslezeres Celine Huijsmans is vervangen door Florentien van der Meulen, vindt VI dat er genoeg veranderd is om wéér mee te doen.

Regels

Aangezien de reglementen van organisator Televizier voorschrijven dat een programma met dezelfde naam zich sowieso niet voor een tweede keer kan kwalificeren, is er gekozen voor de naamswijziging.

Sidekick Rick Romijn: “Begin van het jaar hebben we de Gouden RadioRing gewonnen en volgens de regels mag je die niet meerdere keren achter elkaar winnen, als je dezelfde naam hebt of hetzelfde programma. Wij zijn natuurlijk van de middag naar de ochtend gegaan, dus in principe zijn wij een ander programma, maar dat mag niet.”

Nieuwe naam

Er zat volgens Rick niets anders op dan de naam van het programma te wijzigen. “Wij hebben daarom besloten de naam van het programma te veranderen.”

Het is natuurlijk wel een beetje flauw. Het programma klinkt nog altijd vrijwel hetzelfde en buiten de nieuwe nieuwslezeres om is het team nog steeds hetzelfde met Wilfred Genee aan kop en Rick Romijn en Niels van Baarlen aan de flanken.

Het is nog niet duidelijk of Televizier hier een stokje voor gaat steken.

Update

Update 16.35 uur – De AvroTros heeft aan Showbizznetwork laten weten dat Veronica Inside Ochtendshow is uitgesloten van deelname. Een verkiesbaar programma moet in 2020 namelijk minimaal drie maanden zijn uitgezonden.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen