Peter R. de Vries vindt CDA zwaar hypocriet over overvolle kerken

Peter R. de Vries vindt het zwaar hypocriet dat CDA-ministers als Hugo de Jonge en Ferd Grapperhaus nauwelijks stelling nemen tegen de overvolle kerken in coronatijd, brieste hij maandag in Boulevard.

Peter R. de Vries © RTL

Er geldt in ons land een zeer strenge lockdown om het coronavirus te beteugelen, maar voor religieuze bijeenkomsten geldt een uitzondering. Het leidt regelmatig tot overvolle kerken in ons land en Peter R. de Vries ergert zich er dood aan dat regeringspartij CDA zijn achterban kennelijk niet voor het hoofd wil stoten.

‘Kerken dicht!’

De kerken moeten dicht, vindt Peter. “Weet je jongens? Jullie had het erover of de grenzen dicht moeten of niet. Weet je wat er dicht moet? De kerken in Nederland. Ik erger me er blauw aan dat mensen nog massaal naar de kerk gaan en daar horen we de politici niet over, hè?”

Het zijn een stel hypocrieten, vindt Peter. “Ferd Grapperhaus, CDA, Hugo de Jonge, CDA: jongeren die een feestje geven noemen ze asocialen die hard moeten worden aangepakt, maar als er mensen volop naar de kerk gaan en alle standaarden negeren die we op dit moment in ons land hebben, dan horen we ze niet.”

Ook Johan Derksen kritisch

Later op de avond liet Johan Derksen in Veronica Inside een soortgelijk geluid horen. “Al die gasten: het is onverantwoord. Ze denken allemaal dat Onze Lieve Heer ze beschermt en als ze doodgaan, dan heeft Onze Lieve Heer het zo gewild.”

“Het is bijna misdadig tegenover de rest van Nederland, want ze zwermen uit en talloze mensen worden Covid-slachtoffer door dit soort vrome lui die schijt hebben aan de hele wereld. En waar is de EO? Ik ben benieuwd of ze dat durven te veroordelen.”

Fragment

Het beklag van Peter R. de Vries in RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen