Op1-ster Ab Osterhaus analyseert in Op1 zijn tv-optredens bij Op1

Op1-ster Ab Osterhaus zat dinsdagavond in de talkshow Op1 om terug te blikken op zijn Op1-optredens tijdens het afgelopen coronajaar. Hij is daar namelijk bijna 30 keer te gast geweest.

Ab Osterhaus en Henk Spaan © NPO

De redactie van Op1 had Ab Osterhaus naast zijn goede jeugdvriend Henk Spaan gezet. Het leverde behoorlijk inspiratieloze televisie op: presentatrice Sophie Hilbrand stuurde wel héél opzichtig aan op een anekdote die Henk Spaan afgelopen weekend al heeft verteld in de Volkskrant. Speciaal voor Op1 lepelde hij die aan de talkshowtafel nóg een keer op.

Tuinkabouter

Henk Spaan afgelopen weekend in de Volkskrant: “Ab is altijd slimmer dan de rest. Ik moet altijd erg lachen als ik naar hem kijk. Dan heeft hij weer die blik van: jij bent gewoon dom. Dan zeg ik tegen mijn vrouw: ‘Harriët kom kijken, Appie heeft weer die blik vol minachting.”

Ab Osterhaus daarop in de krant: “Ik ben er wel vaker voor gewaarschuwd, dat ik niet met mijn mimiek hoef te laten zien dat ik iemand een tuinkabouter vind, ja. Ik probeer dat ook wel te onderdrukken, maar soms hoor je ook zulke domme dingen, en dan heb ik niet in de gaten dat ik in beeld ben.”

Herhaling van zetten

Datzelfde een-tweetje mochten Henk en Ab gisteren wéér opvoeren in Op1. Sophie Hilbrand: “Henk Spaan, jij zit naast iemand die je echt al ongelooflijk lang kent, dus jij hebt Ab ook vaak op televisie zien vertellen hoe de wereld in elkaar zit. Hoe keek je naar hem? Wat zag je bij hem?”

Henk: “Hoe ik naar hem keek? Ik heb me altijd wel vermaakt. Kijk, hier bij Op1 wordt een wetenschapper wel eens tegenover iemand anders gezegd die eigenlijk van niets weet, maar die zelf theorieën heeft. Dan riep ik mijn vrouw er wel bij, van: ‘Kijk, Appie heeft zijn minachtende blik weer.’ Dat is wel een aantal keren gebeurd en dat vond ik wel echt grappig om te zien, ja.”

Maurice de Hond

Sophie: “Klopte dat?”

Ab: “Nee, ja, ik heb soms wel eens het idee dat menen praten over dingen waar ze dan echt niks van weten.”

Henk: “Ja, in de Volkskrant zei jij: ‘Ja, dan zit ik tegenover zo’n tuinkabouter en dan kan ik me moeilijk beheersen.’”

Ab: “Ja, ik beheers me wel.”

Henk: “Ik dacht meteen aan Maurice de Hond toen jij het over tuinkabouter had.”

Diederik Ebbinge

Sophie’s co-host Hugo Logtenberg vervolgens: “Je was veel te zien op televisie (lees: Op1, red.). Dat werd opgemerkt door allerlei mensen, waaronder Diederik Ebbinge. Wat maakt Ab zo’n heerlijk persoon voor jou om de tv aan te zetten en te blijven kijken, ondanks dat je zo’n pesthekel hebt aan talkshows als deze?”

Studiogast Diederik Ebbinge daarop: “Ehh nou ja, het is niet zo’n heerlijk persoon voor mij, Ab, maar hij was alom aanwezig. Je kon er niet onderuit. Op een gegeven moment hoor je eigenlijk niet meer wat iemand zegt als je iemand veel te vaak ziet. Terwijl het eigenlijk heel boeiend is wat hij zegt waarschijnlijk, want hij heeft altijd gelijk, begrijp ik.”

Fragment

Het Op1-fragment kunt u hier terugzien:

29 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Corona-hoax
december 24, 2020 09:13

Als je dacht dat staatspropaganda niet erger kon… Je eigen leugens en angstzaaierij doornemen, man man man. Henk, hou het aub bij Harry. Voor Ab ben jij ook een üntermensch.

Gast
Smerig Zwijntje Geronimo
december 23, 2020 22:50

Ik denk erover om een andere nick te nemen. Iets met Tuinkabouter Geronimo. Ik zal de vuurspuwende oogjes van duivel Osterhaus in dankbaarheid begroeten.

Gast
De Ab van heel veel miljoen
december 23, 2020 22:39

Alcohol verslaafde gepensioneerde veearts die blabla altijd de vaccin industrie een handje helpt. Want 5.6 miljoen is nog maar het begin voor Ab. Teletubbie wetenschap van de op1 scholierenclub. En als er over termijn allerlei tranen komen door de Ab Industries, zal Ab niet thuis zijn. Hij wil het liefst een vaccin abonnement voor iedereen, zodat elke paar maand een verse spuit update klaarstaat. Sic ko.

Gast
simon v d Aar
december 23, 2020 22:31

Ab ” normaal ” wordt doodziek van die halve gare. Zodra op 1 begint , en hij is er weer gaat spontaan de afstandsbediening naar een ander Kanaal.

Gast
Uuuh
december 23, 2020 16:51

Ik voel een boekje aankomen!

Gast
Cor Ona
december 23, 2020 14:50

Bedankt Corona, jij hebt in een jaar tijd meer voor elkaar gekregen dan dit visieloze afbraakkabinet.

Gast
in your face
december 23, 2020 13:05

Velen zullen omgelegd worden door het verschrikkelijke killervirus, in steden zullen de lijken stapelshoog liggen, het killervirus zal ons allemaal de moeder neuqen. De opgewonden controled media doet tot op heden nog steeds verslag van de meest verschrikkelijke toestanden en staan journalisten, dagelijks schijnbaar tussen de rottende lijken, verslag te doen. Het is het einde der tijden en zullen een ellendige dood sterven!…… tenzij iedereen braaf en slaafs een hocus-pocus vaccinnetje neemt.

De gedrogeerde en bezopen kadaverkoppen, met fantasten als Appie Sjappie en de Jonge de Snuifdoos als opperhoofden en vaste stamhoofden op tv, verkondigen voortdurend dergelijke angstporno en adverteren er straffeloos, voor de farmaceutische ondernemingen, hun dodelijke producten.

Zakkenvullers, waar zijn de massa’s doodshopen en uitpuilende lijkenhuizen en niet aan te slepen lijkenkisten en overspannen uitvaarders, massagraven en oververhitte crematoria? Niets te bekennen, wel heel veel gekochte vervelende, zakkenvullende hoe…ren op tv, die dagelijks van farmaceuten en een corrupte overheid tonnen krijgen bijgeschrijven op de (buitenlandse) privérekening voor bewezen diensten. Een kapot gesloopte economie en maatschappij en de exploderende miljarden schuldenberg, de echte waarheid is verder niet van belang?

Gast
NPO66
december 23, 2020 13:13
Antwoord op  in your face

Lijkt me een spannende film. ’t Is te hopen dat de bioscopen weer snel open gaan.

Gast
Guttegut
december 23, 2020 12:51

Heb het niet gezien maar waarom Ab “de wijnverslaafde oplichter” altijd weer een podium krijgt is het grootse raadsel van 2020

Gast
Smerig Zwijntje Geronimo
december 23, 2020 22:46
Antwoord op  Guttegut

Het is een veeg teken. Iedereen kent toch onderhand wel dat filmpje waarin die doodgraver zit te toasten omdat een kind (of een andere tuinkabouter) de Mexicaanse griep had opgelopen. Toch blijft deze hebzuchtige veearts maar uitgenodigd worden. De goeden gaan als eerste, zeg maar. Dat soort gedachten spoken dan door je hoofd. Over griep gesproken, waar is die eigenlijk gebleven?

Gast
Black Panther
december 23, 2020 11:52

Zijn ze ook begonnen over de winst die hij ermee gemaakt heeft? Op1 is ook wel diep gevallen.

Gast
Leoknots
december 23, 2020 11:42

Henk Spaan was ooit leuk en sons deed zijn mening er ook een beetje toe.Nu is Henk niet meer leuk,zijn mening doet er niet toe en vraag blijft waarom hij in godsnaam aan tafel zat

Laatst bewerkt 30 dagen geleden door Leoknots
Gast
L.van Belzen
december 24, 2020 15:58
Antwoord op  Leoknots

Als die Ab net zoveel verstand heeft van het virus als Spaan van voetbal kan hij beter wat anders gaan doen evenals Spaan de zelfbenoemde voetbalprofessor

Gast
Help
december 23, 2020 10:58

Analyse ? Leverde tot nu toe 5,6 miljoen op. De rest volgt.
Van Dissel ? Leverde tot nu toe 6,0 miljoen op. De rest volgt.
Kuipers ? Leverde tot nu toe 1 ton per maand op. De rest volgt.

“En schapen ? Bedankt ! En NPO ? Ook bedankt voor jullie onophoudelijke ondersteuning.
Laten we het nieuwe jaar weer veel angst bieden. Dan kunnen we lekker doorgaan met de verhaaltjes”.

Gast
Umfufu
december 23, 2020 10:53

Is Osterhaus al eens gevraagd naar zijn dubieuze spagaat in het debat ?

Gast
Huub
december 23, 2020 10:46

Volgens mij is er iets ontploft professor.

Gast
anonymous
december 23, 2020 10:39

Zulken we Ab nu even een jaartje niet uitnodigen? 30 keer te gast is wel erg veel.
Er zijn meer virologen.

Gast
NPO66
december 23, 2020 13:15
Antwoord op  anonymous

We blijven Ab uitnodigen, want hij stemt D’66.

Gast
Tycho Graagnat
december 23, 2020 10:37

Ik herken mij in de bewoording van Spaan over de minachtende blik die hij Osterhaus vaak toe schrijft. Dat is een mening en dat mag en verder vindt iedereen er maar het zijne van en niemand valt iets te verwijten verder.
Maar helaas is dat niet helemaal waar.
Bij iedere vooraankondiging van Op1 viel de naam Osterhaus 9 van de 10 keer ( soms ook bij Eenvandaag) en de kijker stoorde zich vaak, raakte verveeld en kreeg braakneigingen van de man.
De enige die daar iets te verwijten valt is de machtige NPO en zijn redacteuren bij de diverse programma’s. Dus NPO creerde dit probleem, dat is duidelijk.
Volgens mij hebben ze een contract gesloten met Osterhaus en krijgt hij reiskostenvergoeding en een wijntje op de koop toe vanuit Hannover.
De man zegt tegen Volkskrant een paar dagen terug dat hij een hekel heeft aan mensen.
Zou het mogelijk zijn Ab dat het andersom ook zo is????

Gast
Joejoe
december 23, 2020 10:29

Zou Ab al een wassen beeld hebben in Madame Tussauds? Als ons nationale talkshow-testbeeld in coronatijd. Minachtend kijkend naar tuinkabouters met glas rode wijn aan zijn lippen.

Gast
Erno-BE
december 23, 2020 10:25

Ik wil ook Op1 ster worden. Hoe kan ik dat regelen?

Gast
Tycho Graagnat
december 23, 2020 10:43
Antwoord op  Erno-BE

Wat dacht je van slijmen en allesbehalve de waarheid spreken?

Gast
simon v d Aar
december 23, 2020 22:33
Antwoord op  Erno-BE

viroloog of iets in die richting worden, en een beetje slap lullen. .

Gast
N-e-l-l-y
december 23, 2020 10:18

Leuk de 2 oud klasgenootjes van uit de vorige eeuw op TV.

Gast
Anaal_digitaal
december 23, 2020 10:16

Geen rood wijntje voor Ab deze keer

Gast
Sanne
december 23, 2020 10:13

Zo bezien staat Nederland vol met tuinkabouters.

Gast
ZeerNetteDame
december 23, 2020 10:10

Maurice de Hond is ook een tuinkabouter die het beter bij het afnemen van peilingen kan houden (die overigens nooit kloppen). Van de mensen die heilig in zijn ‘gewoon ventileren je ruimten, dan zijn al die maatregelen niet nodig’ verhalen geloofden, is een heel groot deel verrot besmet geraakt. De Hond is een narcist. En deze narcist is een hond.

Gast
Kajsa FeeksNieuws Alert
december 23, 2020 10:55
Antwoord op  ZeerNetteDame

Een “tuinkabouter” die zijn waarheid over aerosolen ook haalde bij jouw RIVM. Niet alleen Maurice de Hond, maar iedere deskundige topwetenschapper, die met aanvullende informatie komt, wordt volkomen genegeerd en zelfs van social media gedumpt.
Je zou er bijna wat van gaan denken.

Gast
Een ander geluid
december 23, 2020 10:58
Antwoord op  ZeerNetteDame

Toen Ab Oosterhaus tegenover Maurice zat was hij het met hem eens. Ga dan het gesprek aan. Overgens hebben die virologen ons soepeltjes en deskundig door deze pandemie geloosd. O nee wacht, wij houden ons niet aan regels, Dat is makkelijker.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen