NPO-ster maant cameraploeg zijn kale plek uit beeld te houden

Teun van de Keuken (49) mag voor zijn leeftijd dan wel een attractieve man zijn, toch heeft ook hij zo zijn onzekerheden. Met name het kleine kale plekje bij zijn kruin bezorgt hem als tv-ster kopzorgen.

Teun van de Keuken © Rogier Veldman, KRO-NCRV

Als hij er zelf niet over was begonnen, was het waarschijnlijk niemand opgevallen, maar het achteraanzicht van Teun van de Keuken leert dat de NPO-presentator aan het rijpen is. “Het merendeel van de kaalheid vindt zich een beetje bovenachter op het hoofd plaats. Een tonsuurtje”, vertelt hij in de podcast Teun & Gijs Vertellen Alles.

Felle discussies

Lange tijd heeft Teun van de Keuken cameraploegen gemaand om zijn kruin koste wat kost uit beeld te houden. “Ik heb een tijdje gehad dat ik cameramannen heb verzocht of ze dan net onder de haargrens kunnen filmen. Ik heb daar felle discussies over gehad”, legt hij uit.

Wat vindt hij het ergste? “Het ergste is als je in iemands huis moet filmen, want dan stellen ze van die lampen op en dan weerkaatst het licht op die kale plek. Als ik het dan terugzie op televisie, dan denk ik alleen maar: ohhh, een kale plek. Dan kan ik verder niet meer horen waar het programma over gaat. Het is het ergste wat er is.”

Obsessie

Nu Teun kaal wordt, kijkt hij met jaloezie naar mannen met vitaler hoofdhaar. “Ik ben geobsedeerd door mannenhaar. Als ik naar Beau kijk, dan denk ik: wat heeft die jongen toch goed haar zeg. Ik hoop eigenlijk dat hij ook dan een tonsuurtje heeft, want bij mij zie je dat normaal gesproken ook niet op televisie, tenzij je zo’n shot van achter krijgt.”

In het dagelijks leven heeft Teun niet zo’n last van zijn kale plekje. Het gaat hem meer om zijn verschijning op tv. “In het dagelijks leven kan ik er wel mee omgaan, maar op televisie werd het ondraaglijk.”

Teun heeft daarom ook een tijdje een soort scheerschuim in zijn haar gespoten. “Het is een soort schoensmeer met haar, dat je erop spuit. Maar omdat het op zo’n moeilijke plek zit, moet ik het aan mijn vrouw vragen. Dat is de ultieme sekskiller.”

Eus

Enige tijd geleden begon Teun zijn kale plekje eindelijk te accepteren, met dank aan een andere NPO-ster: Özcan Akyol. “Wie daar een heel belangrijke rol in heeft gespeeld is Eus, ook zo iemand op wie ik dan jaloers ben, omdat hij alle goede baantjes gewoon krijgt. Wat ik goed van hem vond, is dat hij de hele tijd met zijn kale plek op televisie verscheen.”

“Dat heeft mij over de drempel geholpen, totdat ik hem ineens in De Wereld Draait Door zag zitten en daar werd hij tegen zijn zin in geout door Matthijs van Nieuwkerk dat hij een haartransplantatie had laten doen.”

Daardoor is Teuns onzekerheid weer terug. Zelf is hij minder enthousiast over een eventuele haartransplantatie, maar hij sluit het ook niet helemaal uit.

Podcast

Onderstaand beluistert u de nieuwste aflevering van Teun & Gijs Vertellen Alles:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen