‘Mediawereld speculeert over drugsgebruik Hugo de Jonge’

Er wordt in de mediawereld volop gespeculeerd over vermeend drugsgebruik door Hugo de Jonge, maar niemand treedt daarover naar buiten. Dat stelt opiniemaker Marianne Zwagerman op Twitter.

Hugo de Jonge en Marianne Zwagerman © RTL, NPO

Zorgminister Hugo de Jonge wordt vaak neergezet als een ijdeltuit en iemand die zichzelf wel héél graag hoort praten. Of zingen… De tv-kijker sloeg vrijdagavond stijl achterover van verbazing toen de gevallen CDA-ster in de talkshow Beau ineens White Christmas begon te zingen. Dit was niet de stem van Lucky TV-maker Sander van der Pavert, maar Hugo de Jonge zélf.

Trippende Hugo

Er circuleert op Twitter nóg een fragment waarop Hugo de Jonge zich ietwat merkwaardig gedraagt voor het oog van de camera (zie onderstaand). “HUGO DIE AAN HET TRIPPEN IS… Even een drugstest bij hem doen”, staat erbij.

Opiniediva Marianne Zwagerman retweet het filmpje en het bovenstaande commentaar, en schrijft daarbij: “Niemand in het Haagse / de mediawereld zegt het hardop maar dit gespeculeer hoor je nogal eens. Maar misschien is het alleen vermoeidheid. Of is hij al gevaccineerd. Je weet het niet 😲.”

Ene Dibbus reageert daarop: “Wouter de Winther zei bij Beau op de avond dat bekend werd dat hij was afgetreden als lijsttrekker als antwoord op de constatering dat Hugo er niet moe uitzag: daar heeft hij zijn middelen voor. Als dat geen hint was weet ik het niet meer.”

Snuivende Thierry

Diezelfde Wouter de Winther beweerde eind november nog in De Telegraaf dat Hugo’s collega Thierry Baudet in elk geval wél van een snuifje houdt. “Baudet verkeert nogal eens onder invloed”, zou een minister hem hebben toevertrouwd. Die bewering werd door Thierry stelling ontkend.

Nu is het Hugo die in verband wordt gebracht met drugsgebruik. Wat ook de reden was van zijn ietwat bizarre muzikale optreden bij Beau, één ding is volgens Marianne Zwagerman zeker: het was zwaar ongepast dat zijn gezang een serieus tv-interview met staatssecretaris Paul Blokhuis verstoorde.

“Dit is zoveel ondermijnender dan de bruiloft van Grapperhaus. Dit is een trap in het gezicht van alle ondernemers die alleen maar kunnen janken met kerst”, vindt de Twitter-blondine.

Twitter-fragment:

Het bovengenoemde Twitter-fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen