Margriet van der Linden: ‘Gebruik xenofobie om klimaatdoelen te halen’

Margriet van der Linden vindt het een goed idee om de angst voor vluchtelingen onder grote groepen Nederlanders te gebruiken om de klimaatdoelen te halen. Dat gaf ze dinsdagavond aan in haar talkshow M.

Margriet van der Linden © M

De M-presentatrice sprak in haar programma met weerman Marco Verhoef, schrijver Jeroen Smit en de omstreden klimaatactivist Kauthar Bouchallikht over de opwarming van de aarde. De gewone mensen in het land zien de urgentie van de klimaatproblematiek nog niet genoeg, klonk het tijdens het gesprek.

Klimaatvluchtelingen

Onderzoekers voorspellen dat het aantal vluchtelingen uit onder meer Afrika naar gematigder streken als Europa zal toenemen als de aarde verder opwarmt. “De Verenigde Naties heeft een rekensom gemaakt: als de wereld 3 of 4 graden warmer wordt, dan zullen vanaf 2040 tussen de 200 miljoen en 1 miljard mensen deze kant opkomen: klimaatvluchtelingen. Kun je je dat voorstellen?”, aldus Jeroen Smit.

Misschien kun je de angst daarvoor en de xenofobie die bij Nederlanders heerst juist gaan inzetten om de klimaatdoelen te halen, suggereerde Margriet daarop. “Misschien zijn mensen daar wél gevoelig voor. Dat ze denken: ja oké. Ja, het is vrij populistisch, maar dat ze denken: dat willen we niet, dus nu gaan we er iets aan doen.”

‘Niet zo ver weg’

De hevige gevolgen van klimaatverandering zijn helemaal niet zo ver weg als de meeste Nederlanders nu denken, vulde Marco Verhoef aan. “Het komt ook wel van steeds dichterbij, hè? Je denkt allemaal: klimaatvluchtelingen komen van ver weg, maar je ziet in Spanje al dat het land aan het verwoestijnen is. Daar wordt het ook al een probleem. Dat is helemaal niet zo ver weg. Daar gaan we gezellig op vakantie met z’n allen, maar ondertussen is daar een drama gaande.”

“Wat is er nu voor nodig dat het kwartje gaat vallen?”, verzuchtte Margriet.

Zelf is Margriet wel heel klimaatbewust, al wil ze niet aan de gerecycle matrassen. “Dat is heel smerig.”

Fragment

Het bewuste fragment uit M:

46 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Corry Jankbal
december 3, 2020 09:52

24 grote kerncentrales in Nederland bouwen en iedereen kan onbeperkt, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar massa’s stroom verbruiken! Klimaat verandering is makkelijk op te lossen, zelfs met technologie uit de jaren ’60, maar de linkse kerk wil het gewoon niet oplossen. Die arrogante domme mensen maken de opwarming veel erger dan nodig is.

Gast
critikast
december 3, 2020 09:20

Sinds lange tijd weer eens gekeken naar M en meteen voorgoed genezen . Wat een zelfingenomen trut, die Van der Linden. Geforceerde interviews, highbrow-onderwerpen, vooringenomenheid, verre van neutraal of objectief, vriendjes en vriendinnetjes aan tafel, van wie ze zeker weet dat ze niet in discussie hoeft te gaan want ze denken hetzelfde als zij, onnodig moeilijke woorden te voorschijn halen, elitair, neerkijkend op ‘gewone” mensen. Kortom: het is mij een raadsel waarom een vrouw van dit kaliber een dagelijks programma, sorry show, mag presenteren. Op alle fronten totaal ongeschikt . En ook niet prettig om naar te kijken. Liever Sven Kokkelman !

Gast
saperdeflap
december 3, 2020 09:08

Laat haar maar naar India of China of Zuid-Amerika gaan. En laat haar daar vertellen over haar milieu overpeinzingen. Ik denk dat ze het er nooit meer over een woord zal spreken. Wat een do en naïef wijf is dat zeg! En dat soort fladderraars komen op TV.

Gast
Asjemenou
december 3, 2020 09:22
Antwoord op  saperdeflap

In Chili wordt Lithium voor accu’s en batterijen gedelfd. Moet je voor de grap eens kijken op NPO wat voor tering schade dat daar veroorzaakt. https://www.npo3.nl/bodem-in-zicht/26-03-2020/VPWON_1309236

Gast
Asjemenou
december 3, 2020 08:38

Wees gerust iedereen, in het volgend kabinet met of zonder Rutte zit gegarandeerd GroenLinks. Rutte kan namelijk niet om GroenLinks heen om een meerderheid te behalen in de Eerste Kamer. Dus de klimaat propaganda gaat de komende vier jaar rustig verder.

Gast
Asjemenou
december 3, 2020 08:40
Antwoord op  Asjemenou

Wat eigenlijk nu al het geval is sinds de laatste eerste kamer verkiezingen, zie daar plots alle snelwegen naar 100km/u.

Gast
Veerle Zaranoff
december 2, 2020 21:10

Margriet is een levend drama.

Ik hoop dat het snel ten einde komt.

Gast
vervanger van de molshoop
december 2, 2020 20:53

wat is dit een man of een vrouw

Gast
Paul Lamote
december 2, 2020 18:24

Margriet is tegenwoordig ook flink van het padje.

Gast
man pan
december 2, 2020 17:02

Denk eerder dat de Nederlander nog extremer gaat stemmen dan dat hij afscheid gaat nemen van zijn biefstuk en goedkope vliegtickets.. Toont ook de naïviteit van links, laten we vooral niet over geboortecijfers hebben en komen aan met dooddoeners zoals bevolkingsgroei zal afvlakken met meer onderwijs en women empowerment. Dream on…

Gast
Sjors Boomschors
december 2, 2020 16:56

“Wat is er nu voor nodig dat het kwartje gaat vallen?”, verzuchtte Margriet.

Heeft ze het over dat ze gasten zal laten uitspreken of dat ze door heeft dat ze niet zo geschikt is als talkshow host..

Gast
Jaja....
december 3, 2020 03:33
Antwoord op  Sjors Boomschors

😁😁😁

Gast
Tjaad1488
december 2, 2020 16:56

Ook zonder vermeende opwarming moeten ze gewoon wegblijven.

Gast
Koen
december 2, 2020 16:55

oké, dus Margriet van der Linden wil xenofobie in de hand werken, klinkt als opruiing. Ik zou als moslim hier toch niet zo blij mee zijn en aangifte tegen haar gaan doen voordat er slachtoffers gaan vallen. Heeft Margriet van der Linden wel door wat ze voorstelt. Dat mens is zo naïef en totaal de weg kwijt dat ik niet snap dat de NPO hier nog mee wil samenwerken.

Gast
Koen
december 2, 2020 16:59
Antwoord op  Koen

of van welk ander komend dan ook…ze brengt ze allemaal in gevaar met deze populistische opruiende teksten, ze is duidelijk tegen vreemdelingen.

Gast
Bas
december 2, 2020 17:02
Antwoord op  Koen

aanzetten tot vreemdelingenhaat tbv het klimaat, het moet niet gekker worden

Gast
Ronald Regen
december 2, 2020 16:48

Behalve een hogere temperatuur zal ook het gebrek aan water een rol gaan spelen als Ethiopië de 170 meter hoge en 1800 lange Grote Renaissancedam in de Blauwe Nijl in gebruik neemt.
Ethiopië zal dan in één klap een machtige energiereus worden en bedreigt met deze dan de toegang tot water van miljoenen Egyptenaren en Sudanezen. De aanleg van de Grote Renaissancedam in de Blauwe Nijl zorgt inmiddels voor enorme politieke spanningen in de regiio. Ik denk dat er wel weer een heleboel doden gaan vallen vanwege dit conflict, apart van wat Boko Haram, de IS en Al Quaïda allemaal nog van plan zijn..

Ik denk dat het zinniger is te focussen op een verbod op handel in vuurwapens en vervolgens gaan investeren in vrede en een gezonde lokale economie om te voorkomen dat onderlinge geschillen in die landen leiden tot nieuwe conflicten.

Ik ga weer lekker verder dromen van een maakbare wereld, volgens mij hebben we een hele hoge muur nodig rondom Europa, de grootste mooiste muur die we kunnen bouwen en we laten die Afrikanen ervoor betalen. O wacht.

Gast
Deep throat
december 2, 2020 20:34
Antwoord op  Ronald Regen

Vooral het eerste jaar zal dst een probleem zijn. Als het meer vol is stroomt het water weer (bijna) net zo massaal naar het noorden. Bijkomend voordeel: het grondwaterpeil zal over een enorm gebied stijgen.

Gast
Veerle Zaranoff
december 2, 2020 20:58
Antwoord op  Deep throat

Mits er genoeg water in het stuwmeer blijft staan. Is niet zo.
In een drogere periode – die zomaar enkele jaren kan aanhouden- knijpen ze de benedenstroomse rivier af en gaat alles daar downstream volledig naar de kloten.

Let maar op dat er dan tanks en ander materieel en heel veel militairen naar het zuiden trekken. Vervolgens trekt die Ethiopische bevolking wéér aan het kortste eind.
En komen ze naar Europa toe 😅

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Veerle Zaranoff
Gast
Jan de 💩
december 2, 2020 16:40

Goed idee , en laten we een biomassa-centrale in haar tuin zetten en een aantal warmtepompen in haar woning . Kijken hoe lang ze zich nog druk maakt om klimaatverandering .

Gast
Sem
december 2, 2020 16:21

Christelijk opgevoede vrouwen (met schuldgevoel dus) die in hun latere leven links worden. Dat zijn de ergste. En de naïefste.

Gast
Donald Dumped
december 2, 2020 16:26
Antwoord op  Sem

Zo zouden ze allemaal moeten zijn.
Je niet laten beperken door wat voor een boek dan ook. Complete vrijheid in je doen en laten…

Gast
Sem
december 2, 2020 16:28
Antwoord op  Donald Dumped

Je snapt mijn opmerking niet, donald dombo. Met je religie-obsessie

Gast
darius
december 2, 2020 17:01
Antwoord op  Sem

Dat is absoluut waar. Ik heb het ook gezien met (meestal ex-gereformeerde) homo’s die slaan helemaal door.
En de meeste anti rokers fanatici waren voorheen ook straffe rokers

Gast
JeMoer
december 2, 2020 16:12

Misschien kunnen we buitelandse lullen inzetten tegen de penisfobie van margriet.

Gast
Pottenkijker
december 2, 2020 16:11

Wat een bizar wijf,die vieze pot

Gast
F.U
december 2, 2020 16:10

Nee, oprotten al die buitenlanders en tapijtkouwers mogen ook vertrekken.

Gast
What
december 2, 2020 16:00

Mensen willen altijd de natuur bedwingen. Sterker nog, de mens wil altijd alles onder controle hebben. Dat gaat simpelweg niet lukken. Het klimaat verandert nu eenmaal en doet wat het wil, dat is sinds het bestaan van deze aardbol altijd al zo geweest. Daar gaat de kachel een graadje lager zetten en een elektrische auto aanschaffen echt geen verandering in brengen.

En als er al een ‘tegengif’ zou zijn om deze verandering eens flink te vertragen dan zou dat zijn de bevolkingsgroei tegengaan. Maar op de één of andere manier durft geen enkele politicus daar aan, terwijl dit de enige echte ‘oplossing’ zou zijn om een heel klein beetje verschil te maken. Ook de mensen die het hardst klimaat drammen hebben vaak gewoon kinderen. Want ook zij willen dus blijkbaar niet ten koste van alles het klimaat redden. Ook bij hun zijn er grenzen terwijl ze ondertussen de rest van de bevolking verwijten maken.

Gast
xandertje
december 2, 2020 15:54

Je geeft een pot 1 vinger en ze pakt de hele hand.

Gast
Bastiaan
december 2, 2020 15:46

Dat wijf is is sowiezo knettergek

Gast
Robert
december 2, 2020 15:45

Misschien maar eerst eens in Afrika wat aan geboorte beperking gaan doen, dat lost al veel op.

Gast
Sterilisator
december 2, 2020 16:09
Antwoord op  Robert

Helemaal mee eens,bij de wortel aanpakken

Gast
Terloops
december 2, 2020 16:10
Antwoord op  Robert

India.
China.

Gast
Donald Dumped
december 2, 2020 16:20
Antwoord op  Terloops

Inderdaad. Twee landen die samen 1/3 (2,3 miljard) van totale wereldbevolking huisvesten.
Laat ze daar eens beginnen met geboortebeperking…

Gast
Xantippe
december 2, 2020 18:38
Antwoord op  Donald Dumped

Volgens mij was er 1 kind-politiek in China. Echter ver van Beijing vandaan werd er niet veel opuit gedaan. Maar de Han-chinezen deden dit wel degelijk.

Gast
Deep throat
december 2, 2020 20:37
Antwoord op  Xantippe

Klopt. De minderheden werden ontzien.

Gast
Wim Lubbers
december 2, 2020 15:33

Wat een misselijk verhaal. Natuurlijk is het overduidelijk dat de aarde opwarmt.
Maar klimaatvluchtelingen uit Zuid-Europa zijn geen bedreiging, mensen maken zich druk om economische vluchtelingen.

Gast
Jans
december 2, 2020 15:31

Dat Kuifje nog steeds een podium heeft bij KroNcrv met dit activistische programma begrijp ik totaal niet. En dan die dame 0 lastige vragen stellen over haar verleden en haar bewezen banden met de moslimbroederschap. Heb medelijden met die 900k schapen en hun geestelijke armoe die ernaar kijken. Indoctrinatie van hoogste niveau.

Gast
Rencontre
december 2, 2020 15:23

Ik snap het hoor.
Wij hier meer belasting betalen.
De multinationals kappen ondertussen de complete oerbossen in het Amazonegebied weg, regenwouden in Indonesië verdwijnen voor de palmolie, Oost-Europa wordt gerooid om houtpallets van te draaien voor de CO2 neutrale houtskool (o wacht, was een foutje, dikke pech subsidie weg) en dan wordt er nu een warmtepomp in je strot geduwd want één van de schoonste bronnen van energie (aardgas) komt uit Rusland – en Rusland mag niet meer.
Voorts heeft de dieselauto het gedaan want elektrisch rijden is zó ontzettend schoon, alle schoorstenen van de energiecentrales blazen parfum en witte wolkjes als ze energie opwekken voor de Tesla en de rest van die stroomvreters.

Margriet moet niet vergeten het héle verhaaltje te vertellen.

Gast
Rencontre
december 2, 2020 15:16

Zo denkt zij dus echt.
Manipulatieve heks.

Gast
Huismaker
december 2, 2020 15:15

Alle leugens bij het mediakartel zijn toegestaan. En als je kritiek hebt, dan is het “complotdenker”, “gekkie”, “klimaatontkenner”, alle vormen van “-isme”, “nepnieuws”….

Wanneer komt er nu eens een EERLIJKE of OPEN discussie over klimaat of corona.
Zoveel angst voor de waarheid ? Het is hier toch geen DDR, Cuba, Wit-Rusland of Noord-Korea ?
Wat is de angst ? Durf eens met evenveel voor- als tegenstanders te debatteren.

Nodig eens Prof Van Wolveren, Mr Hulleman, Dr Wellens of Marcel Crok uit.
Kom op mediakartel: OPEN KAART. Durf !!!!

Gast
Tim Burr
december 2, 2020 15:14

Over 40 jaar is nog maar 50% van Nederland over. De zee zal steeds meer terrein winnen.

Gast
Pjotr
december 2, 2020 15:55
Antwoord op  Tim Burr

Wat ben jij heerlijk dom.
Of kan je vertellen waar de zee meer terrein wint ?

Gast
Donald
december 2, 2020 15:13

Het verstand en de logica is ver te zoeken bij Margriet. Dat is bij de meeste linkse deugers het geval. Hetzelfde soort wat in de vorige eeuw dweepte met Sovjet Unie, DDR, che guevara, zure regen en ontdooide noordpool. En ze kakelen continue dezelfde poep, 24/7. Klimaat verandert al zolang de aarde er is, daar kunnen we niets aan doen want de zon heeft geen thermostaatknop. Maar als we meer belasting gaan betalen, dan komt alles goed. Toch?

Gast
Rooie Rinus
december 2, 2020 15:04

Soms denk je dat kijkers naar M allemaal een frontale lobotomie gehad hebben.

Gast
Frans
december 2, 2020 15:17
Antwoord op  Rooie Rinus

Het worden er gelukkig steeds minder.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen