Lineair uitzenden Netflix-serie enorme flop, SBS 6 stopt ermee

Het lineair uitzenden van de Netflix-serie Undercover op SBS 6, inclusief reclame-onderbrekingen, is geen succes gebleken. De serie is daarom verplaatst naar de nachtprogrammering.

Undercover © Netflix

SBS 6 dacht dat het een goed idee was om Undercover, de meest gestreamde serie op Netflix in 2020, recht tegenover The Voice of Holland te zetten. Er zat echter geen hond op te wachten. De serie heeft het drie weken uitgehouden op de vrijdagavond van SBS 6 en trok 229.000, 240.000 en 222.000 kijkers. Veel te weinig natuurlijk.

Undercover in de nacht

Zonder er enige ruchtbaarheid aan te geven is Undercover afgelopen vrijdag verplaatst naar de nachtprogrammering. Er keken in de nacht van vrijdag op zaterdag van 00.30 tot 2.00 uur gemiddeld 89.000 mensen naar de serie. Op prime time wist de film Skyscraper 271.000 kijkers te boeien. Nauwelijks een verbetering ten opzichte van Undercover dus.

Ondertussen reageren mensen die wél via SBS 6 naar Undercover keken enigszins teleurgesteld. “Wat is dit voor gekloot”, reageerde Marcel boos. En Mieke: “Waar is vanavond Undercover gebleven?”

Netflix

Al met al is het experiment van SBS 6 behoorlijk mislukt. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de zender het in de toekomst nog een keer zal proberen om een succesvolle serie van Netflix lineair uit te zenden inclusief reclame-onderbrekingen.

Vorige week werd bekend dat Undercover dit jaar de populairste Netflix-serie in Nederland was. Er staan twee seizoenen op Netflix en een derde serie is alweer in de maak.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen