Linda de Mol weet niet wat ze met Merel Westrik aan moet

Linda de Mol heeft nog geen idee wat ze aan moet met Merel Westrik, die ze met veel bombarie naar Net5 heeft gehaald maar nu keihard op de reservebank is beland. Dat heeft ze laten weten aan diverse media.

Merel Westrik © Cornelie Tollens

Merel Westrik werd vorig jaar augustus door Linda de Mol weggekaapt bij het RTL Nieuws. Dankzij Linda’s rammelende portemonnee en wervende teksten legde Merel haar tv-carrière in de waagschaal voor een buitengewoon risicovolle overstap naar Net5. Wat iedereen zag aankomen, gebeurde ook daadwerkelijk: haar talkshow Ladies Night flopte gigantisch.

Tv-carrière op de ic

Ruim een halfjaar na de laatste aflevering van Ladies Night ligt de tv-carrière van Merel Westrik nog steeds op de ic. De ambitie om van Net5 de grote Linda de Mol-zender te maken is vanwege uitblijvend succes maar weer in de koelkast gezet. Allemaal wel een beetje lullig voor Merel Westrik, die het uithangbord van Net5 moest worden.

Linda de Mol heeft deze week een hoop interviews gegeven over Linda’s Wintermaand, dat vanavond van start gaat, en werkelijk iedere journalist vraagt haar naar de status van Merel Westrik. Zijn er nog plannen met Merel of wordt zij straks toegevoegd aan het Hart van Nederland-team om haar duurbetaalde Net5-contract vervolgens te zien verlopen?

Geen plannen voor Merel

Er zijn op dit moment nog geen plannen voor Merel, geeft Linda toe. De tv-koningin in het AD: “We gaan nadenken over een nieuw programma voor Merel (Westrik), want ik vind haar geweldig. Daarin gaan we niets overhaasten, want zij verdient een goed programma.”

Bij NU.nl noemt Linda Merel in een bijzin: “We zijn ook op zoek naar een nieuw programma voor Merel Westrik. En er zijn plannen voor een nieuwe dramaserie, waarin ik zelf de hoofdrol wil spelen. Er ligt altijd wel iets op stapel.”

En tegen Privé TV zegt Linda over Ladies Night: “Het is gewoon heel erg jammer dat je het niet nét wat langer kan uitontwikkelen, maar het zijn ook echt heel moeilijke tijden. Daar kwam corona nog eens bij.”

Net5 powered bij LINDA.?

De grote vraag is: is Net5 nog steeds ‘powered by LINDA.’? Linda bij Privé TV: “Nou, een aantal dingen moesten gewoon in de ijskast. Het is niet dat je het weggooit, maar dat parkeer je dan even. Nu in de maand januari gaan er drie nieuwe programma’s de buis op, waaronder een hele mooie nieuwe Nederlandse dramaserie.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen