Jort Kelder: ‘Media als Nieuwsuur en Op1 wakkeren corona-angst aan’

Jort Kelder vindt dat media als Nieuwsuur en zijn eigen programma Op1 de ‘angstpsychose’ voor corona aanwakkeren. Dat zegt de Op1-presentator in de online talkshow De Mediatafel.

Jort Kelder © NPO

De huidige coronacrisis wordt echt zwaar opgeblazen, vindt Jort Kelder. “Dit is een crisis waarin zonder verdere discussie voor de babyboomers gekozen wordt. Hún geld, hún leven, zij moeten weer snel op de elektrische fiets van hun vrije tijd kunnen genieten met hun gegarandeerd pensioen. Dat is waar het allemaal om gaat.”

‘Op1 voedt psychose’

De tv-persoonlijkheid ergert zich aan de rol die zijn eigen talkshow Op1 speelt. “Ik moet eerlijk zeggen: de Op1-redactie staat open voor alle stemmen, maar als je het saldo ziet… Al die stemmen zijn wel aan tafel geweest, je kan niet zeggen dat er geen critici hebben gezeten en ik zet me daar erg voor in. Maar het saldo van een jaartje Op1 is natuurlijk: de psychose wordt gevoed, door de onderwerpen die er zijn.”

Zelf verzette Jort zich onlangs tegen het zoveelste Op1-optreden van Ab Osterhaus. Hij wil echter niet het achterste van zijn tong laten zien over Op1. “Jij wil dat ik Op1 even ga becommentariëren? Het enige wat ik nog heb in dit leven ga opblazen vandaag? Dat wil jij!”

Nieuwsuur

Nieuwsuur doet volgens Jort Kelder mee aan het overdrijven van de coronacrisis. “Heb je Nieuwsuur wel eens gekeken? Hoe die verslag hebben gedaan? Vooral Jeroen Wollaars. Totale paniek, alles moet dicht, zulke ogen. Dat is zijn eigen standpunt, dat voel je in ieder item. Het mag, maar het is ook weer een scenario.”

De aflevering van De Mediatafel, die u onderstaand kunt bekijken, is gisteren online gezet. Vandaag werd bekend dat Nederland vanaf morgen in een buitengewoon strenge lockdown gaat. Minister-president Mark Rutte, een boezemvriend van Jort, spreekt het volk hier vanavond om 19.00 uur over toe.

De Mediatafel

De aflevering van De Mediatafel ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen