Jort Kelder heeft geen zin in Sander Schimmelpenninck-achtige ruzies

Naarmate Jort Kelder ouder wordt, heeft hij steeds minder zin in mediaruzietjes zoals Sander Schimmelpenninck die om de haverklap heeft. Dat geeft hij aan in de podcast PodBast.

Sander Schimmelpenninck en Jort Kelder © Op1

Jort Kelder staat bekend om zijn uitgesproken mening en die geeft hij nog steeds vaak. “Ik ben wel altijd geneigd om altijd eerlijk te antwoorden, omdat ik voor het vak journalistiek gekozen heb om de lastige vragen te kunnen stellen en hopelijk de goede antwoorden te krijgen. Dan vind ik het flauw om overal ontzettend omheen te draaien en diplomatiek te zijn als je een interview geeft.”

Mediaruzietjes

Toch merkt Jort meer en meer dat hij iets voorzichtiger is geworden. “Ik ben dat met de vordering der jaren en littekens op mijn ziel iets meer geworden. Ik bewonder best mijn verre opvolger bij Quote, Sander Schimmelpenninck, die in zijn Zelfspodcast natuurlijk verpletterend eerlijk is vaak. Die heeft ook veel reparatiewerkzaamheden daarna altijd.”

Om zélf dat soort reparatiewerkzaamheden te voorkomen, geeft Jort niet al te graag meer interviews. “Ja, interviews zijn totale tijdsverspilling. Als je lang in het vak zelf zit, dan begrijp je de relatieve waarde hiervan. Je brengt jezelf voornamelijk in de problemen met interviews.”

“Ik ben altijd wel geneigd om dan weer iets te zeggen waar andere mensen op aanslaan en ik heb niet zo’n zin in al die nepruzietjes.”

Ook Sander klaar met ruzies

Sander Schimmelpenninck is zelf overigens ook helemaal klaar met al zijn ruzietjes, liet hij vorige week weten in een verzoeningseditie van zijn podcast. Hij vertelde zijn mediaruzie met Fidan Ekiz te hebben bijgelegd en staat er zelfs voor open om een biertje te drinken met haar ex Wierd Duk, zijn grote mediarivaal.

De mediapersoonlijkheid liet weten: “We moeten meer luisteren naar andere mensen. Wat ik met Fidan heb gedaan, moet ik nog veel vaker doen en dat zouden andere mensen ook moeten doen. Gewoon even bellen.”

PodBast

De PodBast met Jort Kelder:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen