FOX Sports bevestigt: vanaf 1 januari verder als ESPN

Het merk FOX Sports verdwijnt uit Nederland, zoals eind september al uitlekte. Per 1 januari 2021 is de nieuwe naam ESPN. Dit heeft te maken met een overname door The Walt Disney Company in 2019, meldt een woordvoerder.

ESPN © ESPN

De naam en vormgeving worden weliswaar anders, maar onder de vlag van ESPN blijft er ook veel hetzelfde, benadrukt een woordvoerder. “Alle vertrouwde competities en programma’s die nu te zien zijn op FOX Sports blijven vanaf 1 januari te zien onder de nieuwe naam ESPN. Onder hetzelfde knopje op de afstandsbediening en met dezelfde presentatoren, analisten, verslaggevers en commentatoren.”

ESPN bestaat al 40 jaar

ESPN is straks zodoende de thuisbasis van onder meer de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Tweede Divisie en Vrouwen Eredivisie. En van internationaal voetbal uit de Bundesliga, UEFA Europa League en MLS tot de populaire Amerikaanse sporten NFL, NHL, MLB en College Basketball.

Marco de Ruiter en Frank Rutten staan aan het roer van het door Disney overgenomen moederbedrijf Eredivisie Media & Marketing. “ESPN staat wereldwijd al ruim 40 jaar bekend om de hoge kwaliteitstandaard van live sportverslaggeving, op alle beschikbare platforms. “Bovenal is ESPN befaamd om zijn ‘storytelling’, zowel in live registraties als in originele programmering”, zegt Marco.

Mijlpaal

Frank spreekt over ‘een nieuwe mijlpaal in de 12-jarige historie van EMM’, sinds de lancering van Eredivisie Live in 2008 en de daaropvolgende transformatie naar FOX Sports in 2013: “We zijn trots op de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt.”

“Dat we nu met onze Nederlandse zenders aansluiten bij de wereldwijde ESPN-familie, verspreid over meer dan 60 landen en 7 continenten, biedt weer volop nieuwe kansen om verder te groeien. Met toegang tot het rijkelijk gevulde ESPN-filmarchief en het internationale nieuwsnetwerk van ESPN kunnen we de sportliefhebbers in Nederland nog beter bedienen, zowel op tv als online.”

Eredivisie

In januari staan er in de Eredivisie maar liefst zes onderlinge duels tussen Ajax, Feyenoord, PSV en AZ op het programma. Frank zegt daarover: “Een betere start met ESPN hadden we ons niet kunnen wensen, in een maand met volop topwedstrijden in de Eredivisie.”

“Met al dat moois in het verschiet kijken we er naar uit om onze vernieuwde zenders vanaf 1 januari te laten zien aan het publiek. Met dezelfde geweldige mensen voor en achter de schermen, en met dezelfde passie voor het Nederlandse voetbal die men van ons gewend is.”

Zelfde tv-aanbieders

De verandering van naam brengt geen veranderingen met zich mee voor wat betreft de beschikbaarheid en distributie van de zenders. ESPN is vanaf 1 januari 2021 beschikbaar bij alle tv-aanbieders die op dit moment FOX Sports aanbieden.

“Net zoals nu het geval is blijven de providers ook dan verantwoordelijk op welke manier, en tegen welke voorwaarden, ze de zenders aanbieden aan het publiek.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen