Fidan Ekiz kwaad bij Linda: ‘Beau van Erven Dorens, zoek het lekker uit’

Fidan Ekiz is behoorlijk ‘kwaad’ geworden om de uitspraken van Beau van Erven Dorens over haar vermeende ijdeltuiterij. Dat onthulde ze zondagavond in de talkshow Linda’s Wintermaand op SBS 6.

Fidan Ekiz en Beau van Erven Dorens © SBS 6

Beau van Erven Dorens heeft vorige maand in twee interviews keihard uitgehaald naar Fidan Ekiz. Hij vindt het belachelijk dat zij haar eigen mening verkondigt in haar talkshow De Vooravond en vindt dat ze haar mond moet houden. Later verweet hij haar ook nog ijdeltuiterij. De presentatrice kon zich niet vinden in zijn mening, liet ze daarna weten.

Ophef

Linda de Mol bracht de sneren van Beau gisteren wederom ter sprake in Linda’s Wintermaand, waar Fidan samen met Martien Meiland te gast was. “Het wordt je niet altijd in dank afgenomen, hè? Beau zei in een interview: ‘Ik vind het ijdeltuiterij als een talkshowhost zelf ergens gaat zeggen wat hij ergens van vindt.’ Ben je het daarmee eens?”

Fidan antwoordde: “Nee. De dingen die ik zeg veroorzaken ophef, waardoor het lijkt alsof ik de hele tijd mijn mening geef, wat dus niet zo is. Het valt hartstikke mee. Het wordt al langer gedaan. Sonja Barend deed het ook, die gaf ook haar mening en die kreeg ook heel veel haat. Haatbrieven nog in die tijd.”

Sonja steunt Fidan

Sonja Barend steunt Fidan hierin, weet de presentatrice. “Zij is een enorm voorbeeld voor mij, absoluut. I adore her, ook omdat ze geen blad voor de mond neemt. Ze ws onlangs nog op tv en toen dacht ik: jemig, wat is ze nog zo helder, scherp, recalcitrant, een beetje brutaal, elegant, mooi ook. Ik vind haar geweldig.”

“Zij support me in het uiten van je mening. Niet in wat ik zeg, maar zij heeft me wel laten weten dat ik altijd gewoon mezelf moet blijven. Dat was steun in een moment dat half Nederland over me heen viel. Dan denk ik: als Sonja achter me staat, dan mag de rest het uitzoeken en Beau ook.”

IJdeltuiterij

Fidan krijgt naar eigen zeggen juist veel haatreacties omdat ze zo moedig is om haar bij velen ongewenste mening te verkondigen. “Ja, die zijn niet mals. Alleen al daarom zou ik zeggen tegen mensen die het over ijdeltuiterij of wat dan ook hebben: het heeft vaker negatieve dan positieve gevolgen voor mij. Je steekt wel je nek uit.”

Dan weer over de uitspraken van Beau van Erven Dorens: “Je doet dit niet ijdeltuiterij. Sorry, daar maak ik me dan ook zo kwaad over. Dan denk ik: ben je nou naïef? Wat is het nou? Bel me op, vraag me hoe het zit, dan kan ik jou vertellen dat het alles behalve ijdeltuiterij is.”

Beelden

De hele uitzending van Linda’s Wintermaand kunt u terugzien bij KIJK.nl. Een fragment waarin Fidan vertelt over dat haar ouders vroeger niet bekend waren met de Nederlandse gewoontes, ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen