Felle kritiek op Daniël Verlaan: ‘Nog erger dan vals bescheiden’

Daniël Verlaan, de ster-techjournalist van RTL Nieuws, wordt behoorlijk onder vuur genomen in de nieuwe podcast Teun & Gijs Vertellen Alles. Er wordt hem humblebragging verweten.

Daniël Verlaan © RTL / Apple Podcasts

Teun van de Keuken en Gijs Groenteman willen het podcastlandschap onveilig gaan maken en vallen direct op. Niet alleen vanwege hun catchy jinglemuziek, maar ook met een fikse sneer aan het adres van Daniël Verlaan. De heren verwijten de journalist, die dankzij zijn aaneenrijging van primeurs voorsorteert op een fikse salarisverhoging bij RTL Nieuws, aan humblebragging te doen.

‘Bizar maandje’

Daniël Verlaan is waarschijnlijk de meest invloedrijke techjournalist van ons land geworden en daar is hij zelf natuurlijk ook wel trots op. “Een bizar maandje was het wel. Het wachtwoord van Eva Jinek live op tv onthullen, een boek uitbrengen dat binnen paar dagen een bestseller werd, de Erasmusbrug hacken en nu internationaal gaan 🚀”, twitterde hij een paar weken geleden.

Niets aan de hand zou je denken, maar het wekte enige irritatie op bij Teun en Gijs. Ze vinden hem een humblebragger. Wat is dat eigenlijk? “Dat is een soort valse bescheidenheid, maar dan nog erger dan valse bescheidenheid, want het is valse bescheidenheid waarbij je eigenlijk wil opscheppen over wat je doet”, legt Teun uit.

Interview

Gijs vervolgens: “Ik moest eraan denken, want je hebt nu die Daniël Verlaan. Dat is die jongen van RTL Nieuws die een boek heeft geschreven over wachtwoorden hacken geloof ik. Hij is een ethisch hacker en ook veel met kinderporno enzo.”

Teun: “Hij heeft daar ook een interview over gegeven en dat was een heel raar interview. Hij was er dus helemaal kapot van en hij ging heel erg in dat interview vertellen dat hij daar dus met niemand over sprak.”

Gijs: “Dat hij er zo kapot over was? En daar gaf hij dan dat interview over?”

Teun: “Ja. Dat hij normaal met niemand ooit over dit soort dingen sprak.”

Gijs: “En jij denkt: als je er niet over spreekt, spreek er dan niet over. Maar hij mag toch wel zijn hart luchten?”

Teun: “Ja, maar waarom dan wel? Waarom spreek je er dan wel over met de krant?”

Bizar maandje

Het is echter vooral die tweet waar de twee heren zich aan storen. Gijs: “Ja, het is een soort opscheppen onder het mom van ‘het was een bizar maandje’. Ik vind het lastig. Twitter is natuurlijk een podium om de hele tijd je eigen successen te vieren, dat snap ik volledig, maar toch moet je daar prudent mee omgaan op een of andere manier.”

De podcast Teun en Gijs vertellen alles kunt u hier beluisteren (de bovenstaande passage beluistert u vanaf 42:25). Onderstaand de bewuste tweet van Daniël Verlaan:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen