Eindelijk duidelijkheid over ‘smerige’ actie Sander Schimmelpenninck

Na een paar dagen is eindelijk duidelijk met welke ‘smerige’ actie Sander Schimmelpenninck kwaad bloed heeft gezet bij Michel Perridon, zijn oud-collega bij het tv-programma Dragons’ Den.

Update donderdag: Sander Schimmelpenninck onder vuur om ‘allerzwartste Congolees’

Sander Schimmelpenninck en Michel Perridon © WNL, Roy Beusker

Dragons’ Den keerde afgelopen voorjaar terug op televisie met Sander Schimmelpenninck als presentator. Hij wilde ook graag de 2021-editie voor zijn rekening nemen, maar vorige week maakte omroep WNL bekend dat hij wordt ingeruild voor Jort Kelder. Er werd geen tekst en uitleg gegeven bij deze presentatorenwissel en daardoor is de geruchtenmachine flink op gang gekomen.

‘Iets smerigs’

Mediaondernemer Yves Gijrath onthulde afgelopen vrijdag in zijn podcast dat Michel Perridon hem heeft toevertrouwd dat de positie van Sander onhoudbaar was geworden, nadat hij ‘iets smerigs‘ had gedaan. Alle betrokkenen weigerden tekst en uitleg te geven, maar Albert Verlinde heeft gisteren voor Shownieuws de waarheid achterhaald.

Wat is er gebeurd? Albert: “Er is een diner geweest voor de mensen van Dragons’ Den bij die Perridon thuis. Wat Sander vervolgens gedaan heeft is dat hij daar in De Zelfspodcast dingen over heeft gezegd die niet echt leuk en vriendelijk waren naar de gastheer van dat moment. Hij heeft wat gezegd over de inrichting en het personeel.”

Collega Guido den Aantrekker: “Maar heel denigrerend waarschijnlijk, want anders wordt het niet zo’n relletje natuurlijk.”

Perridon woest

Die uitspraken zijn bij Michel Perridon volstrekt in het verkeerde keelgat geschoten. Logisch, vindt Albert. “Als wij met elkaar iets hebben en daarna ga ik naar buiten toe vertellen dat jij in de kroonluchter hing, dan ben je een code aan het doorbreken en dat doe je niet. Hij heeft het wel gedaan. Vervolgens heeft Sander gezegd: ‘Excuses, excuses.’”

De bewuste aflevering van de Zelfspodcast is offline gehaald, weet Albert. “En de boodschap was eigenlijk: ‘We praten er niet meer over.’ Maar die Perridon heeft wel gezegd: ‘Wat mij betreft kom je er niet meer in.’ Toen is hij aan de kant gezet. WNL zegt: ‘Nee, hij is niet aan de kant gezet, maar hij is geen publieke-omroepgezicht meer nu.’ Ja, je kunt er altijd een verhaal omheen verzinnen.”

Sander reageert

Wat heeft Sander dan gezegd in die podcast? In een telefonische reactie aan Shownieuws laat hij weten: “Nee, dat ga ik dus niet zeggen, want dat is de afspraak die ik met Perridon heb gemaakt dat ik dat offline haal en daar niet over spreek, dus daar hou ik mij dan aan. Het is dan jammer dat hij zich dus niet aan de afspraak houdt en dus een beetje stoer gaat doen bij zo’n Prinsjesdagontbijt tegen Yves Gijrath.”

Sander is ‘not amused’ over het gedrag van Michel Perridon. “Ik heb gisteren Perridon gebeld en gezegd van: ‘Wat is dit nou? Waarom heb je dat gezegd tegen Yves Gijrath?’ Tegen mij zegt Perridon dus: ‘Dat heb ik helemaal niet gezegd.’ Dus Perridon vertelt ook tegen mensen verschillende verhalen.”

Albert vindt Sander dom

Albert vindt dat Sander behoorlijk aan het mekkeren is. “Dan denk ik: hé vriend, je roept zelf ook alles via een podcast, ga nou niet naar anderen wijzen.”

Guido den Aantrekker: “Ja, hij zegt ‘vervelend’, maar hij is natuurlijk alleen maar om zich heen aan het schoppen, hè? Want dat doet dit ventje. Ik ben er ook wel een beetje klaar mee. Het is altijd een ander zijn schuld bij Sander.”

Albert: “Sander heeft de neiging om altijd om zich heen te meppen. Toen hij wegging bij Op1, ging hij ineens afgeven op het principe van een talkshow, dat dat niks voorstelde. Ik weet niet wat er met zijn adellijke lijn gebeurd is, maar de intelligentie is er niet beter op geworden in de loop van de eeuwen.”

Fragment

De aflevering van Shownieuws kunt u hier terugzien. Het bewuste item ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen