Coronacriticus Heleen van Royen in quarantaine, vriend heeft corona

Schrijfster Heleen van Royen, die bij de BN’ers hoort die uiterst kritisch zijn over de coronaregels, zit momenteel in quarantaine omdat haar vriend corona heeft. Dat vertelt ze in de Volkskrant.

Heleen van Royen © Omroep MAX

Bart Meeldijk, de 21 jaar jongere vriend van Heleen van Royen, is bij iemand thuis geweest die later corona bleek te hebben. “Ik knapte snel op, Bart bleef zich maar niet lekker voelen en afgelopen weekeinde rook en proefde hij niets meer. Hij blijkt nu toch positief te zijn, dus ik zit tot zaterdag in quarantaine”, aldus de bestsellerauteur. “Daarna mag ik me weer laten testen.”

Coronakritisch

Al maanden laat Heleen zich kritisch uit over de coronamaatregelen. “De IC-capaciteit verhogen is blijkbaar nog steeds geen optie. En vaccineren duurt nog heel lang en is ook niet afdoende. Tussen de regels door hoor ik: we zitten nog heel lang in deze shitzooi. Schrijf 2021 ook maar af. Of ben ik nu te pessimistisch?”, brieste ze dinsdag nog.

Twee dagen later voegde ze daaraan toe: “Soms grijpt het me even naar de keel. Dan denk ik: zijn er nou echt geen andere – creatieve – oplossingen te bedenken? En dan denk ik weer: het zal wel niet, want wereldwijd gebeurt hetzelfde. En dan denk ik weer: ik mag niet klagen. En dan berust ik.”

Gedoe

Heleen staat nog steeds hetzelfde in de discussie, ondanks dat haar vriend nu last heeft van corona. Ze zegt vandaag in de Volkskrant: “Ik denk dat Bart het ergste nu wel heeft gehad, maar wat een gedoe.”

Ze blijft de coronaregels hekelen. “De coronaregels zorgen ervoor dat je voortdurend moet nadenken en angstig wordt bij alles wat je doet. Normaal menselijk contact is ineens gevaarlijk en ‘asociaal’ geworden. We moeten met een wijde boog om elkaar heen lopen en iedereen neemt elkaar de maat.”

Vermoeiende tijd

De schrijfster: “Ik vind het vooral een vermoeiende tijd, vermoeiend en ongezellig. Ik hoop steeds dat het ophoudt, ik mis het oude normaal heel erg. We zijn niet veel gewend, dat is wel duidelijk geworden. En dan zitten we ook nog eens in de tijd van de donkere dagen. In de zomer voelde het allemaal toch minder erg aan.”

Tijd voor MAX

De afgelopen tijd was Heleen van Royen veelvuldig te zien in de media om te praten over haar nieuwe boek ‘Moeder, Dochter, Minnares’. Zo zat ze onder meer in de talkshow Tijd voor MAX:

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen