Wilfred Genee ziet Dennis Schouten weer als muze

Wilfred Genee heeft Dennis Schouten weer in zijn armen gesloten als muze. Hij heeft zijn best gedaan om hem erin te fietsen bij Radio Veronica. Dat zegt de mediamiljonair in gesprek met NU.nl.

Wilfred Genee en Dennis Schouten © YouTube

De goede verstandhouding tussen Dennis en Wilfred kwam deze zomer ernstig onder druk te staan, toen de tv-verslaggever kennismaakte met de lange tenen van de tv-senior. Wilfred vond dat Dennis in de VI-rel te veel partij trok voor Johan Derksen en René van der Gijp.

Het leek erop dat er een breuk was ontstaan tussen beide heren, maar Wilfred heeft zijn protégé weer in de armen gesloten: Dennis heeft sinds vanochtend een rubriekje in de nieuwe ochtendshow van Wilfred op Radio Veronica.

‘Dennis kan irritant zijn’

Wilfred vertelt nu aan NU.nl dat Dennis soms nou eenmaal een beetje irritant kan zijn. “Dennis kan net zo irritant zijn als ik. Dat vind ik grappig. Net als zijn spontaniteit en z’n accent”, zegt de presentator, die daarmee om zijn eigen lange tenen heen praat.

Hoe dan ook: Dennis is weer helemaal vergeven door Wilfred. Sterker nog: Wilfred heeft zijn uiterste best gedaan om Dennis naar binnen te fietsen bij Radio Veronica. “Ik moest een lans voor hem breken, maar die jongen heeft veel talent.”

Niet baldadig

Het is niet de bedoeling dat Dennis alleen maar baldadige items gaat maken voor de radiovariant van Veronica Inside, benadrukt Wilfred. “Dat imago heeft Dennis natuurlijk gekregen door zijn werk voor PowNed. Hij heeft echter ook genoeg items gemaakt waarin dat niet gebeurt.”

Op zijn tijd mag het best scherp, zegt Wilfred. “Maar over het algemeen kan het wel wat vriendelijker. Dat kan hij ook wel. En als er een lastige vraag moet worden gesteld dan doet Dennis dat ook. Hij houdt er een aparte manier op na, dat kan ik waarderen.”

Rel

Wilfred houdt er rekening mee dat Dennis een keer te ver kan gaan en zo een rel veroorzaakt. “Dennis is Dennis en er zal vast wel een keer een krasje ontstaan en dan zal ik daar zeker op aangesproken worden.”

“Maar daar staat de naam Veronica Inside toch ook gewoon voor?”, besluit hij.

Vanochtend werd bekend dat Dennis Schouten stopt als verslaggever bij PowNed. De reden daarvoor is niet bekendgemaakt.

Het interview met Wilfred Genee kunt u lezen op NU.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen