Sterjournaliste NRC helemaal gesloopt door corona

Lamyae Aharouay, sterjournaliste van NRC Handelsblad, is redelijk ernstig getroffen door het coronavirus. Ze voelt zich helemaal gesloopt. Dat laat ze weten in een tweet op Twitter.

Lamyae Aharouay Foto: M

De politiek journaliste, die bekend is van optredens bij onder meer M en Op1, werd vorige week positief getest op corona. “Corona begon bij mij met reuk- en smaakverlies. Dat is echt een bizarre ervaring, je wéét hoe eten hoort te smaken maar het blijft nu bij het herkennen van de textuur”, vertelt ze.

Het is voor het eerst dat Lamyae niet kan ervaren hoe eten smaakt. “Jullie willen niet weten hoeveel dingen ik geprobeerd heb om te kijken of ik echt niks proef en ruik. Uit een ui gehapt, lepel grove mosterd. Smeerde laatst Vicks voor verlichting, voelde mijn ogen prikken maar rook niks. Krankzinnig.”

Sloopkogel

Aanvankelijk ging het nog ‘relatief ok’ met Lamyae, maar een week later zit ze er iets pessimistischer in. “Corona is niet ‘gewoon een griepje’, wel een sloopkogel die je niet aan ziet komen. Het ene moment klaag je half grappend over je koffie die je niet meer proeft en ruikt, het volgende moment moet je al bijkomen van het zetten van een kop koffie.”

Hoe heeft ze corona opgelopen? “Geen idee. Vorige week wel één keer met de tram geweest, maar het is echt speculeren.”

Steunbetuigingen

Gelukkig kan Lamyae zich verheugen op een heleboel steunbetuigingen. Collega-journalisten laten massaal van zich horen om haar een hart onder de riem steken.

Onder meer Tim Hofman, Arjan Noorlander, Sheila Sitalsing, Sywert van Lienden, Simone Weimans, Margriet Vroomans en Georgina Verbaan zenden hun beterschapswensen.

Fragment

Lamyae in de lente bij M:

https://twitter.com/dit_is_M/status/1265330965947318273

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen