Shownieuws verdedigt overlijdensmelding Fred van Leer

Het SBS 6-programma Shownieuws heeft de overlijdensmelding van Fred van Leer door de collega’s van Hart van Nederland verdedigd. Dat was gewoon een niet kwaad bedoeld foutje, aldus Albert Verlinde.

Albert Verlinde Foto: Shownieuws

Fred van Leer werd zondag uit zijn huis getakeld. Daar werden door omstanders gretig foto’s van gemaakt, die gedeeld werden met de media. Op die foto’s was te zien dat Fred onder een laken lag, inclusief zijn gezicht. Hij moet dan wel dood zijn, dachten ze bij Hart van Nederland. En ze gooiden het nog op internet ook.

Boos op SBS 6

De familie van Fred was daar heel erg van geschrokken, vertelde hij gisteren in een emotionele video op Instagram. Hij gaf aan ziedend te zijn op SBS 6, helemaal omdat de redactie van die zender een verklaring had gekregen van zijn manager. “Hou dat dan even aan. Als je een goede journalist bent, dan zorg je ervoor dat datgene wat je opschrijft, waar is.”

Fred haalde in zijn video ook nog uit naar Albert Verlinde, die zondagavond in Shownieuws suggereerde dat hij dan wel onder het dekentje zal hebben gelegen uit ijdelheid. “Dat had niets te maken met of ik er leuk uitzag, want daar was ik op dat moment echt niet mee bezig.”

‘Niet kwaad bedoeld’

Diezelfde Albert Verlinde verdedigde gisterenavond in Shownieuws het foutje van zijn collega’s. Volgens de showkenner is de stylist nu gewoon een beetje emotioneel aan het reageren. “Hij zit midden in zijn emotie, hè?”

Albert: “Er zijn inderdaad wat dingen gebeurd, maar dat is soms ook gewoon een stomme fout van iemand die iets verkeerd geïnterpreteerd heeft wat niet zo was, dus niet alles is kwaad bedoeld. Ik bedoel dan het melden dat hij overleden zou zijn. Dat is ergens bij een redactie een stomme fout geweest.”

Albert en Fred bellen

Verder vertelde Albert dat hij Fred woensdag heeft gesproken. “Ja, woensdag heb ik hem aan de lijn gehad. Ik zat een avondje thuis op de bank, een beetje bij te komen van alles en ik zie ineens Fred van Leer in mijn schermpje verschijnen. Ik kreeg er echt kippenvel van, omdat we natuurlijk allemaal de afgelopen dagen gevolgd hebben wat er gebeurd is.”

“Ik zei: ‘Fred, wat fijn om jou te horen.’ Hij zei: ‘Ja, ik bel je even om te zeggen dat het goed met me gaat.’ Maar ook dat hij wel schrok van alle berichten die er verschenen. Hij zei: ‘Daarvoor bel ik je ook een beetje, want er zijn dingen die gewoon niet waar zijn die nu geschreven worden.’”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen