RTL 5 gaat Big Brother dagelijks uitzenden om 21.30 uur

RTL 5 gaat de 2021-versie van het dagelijkse programma Big Brother niet uitzenden in de vooravond of op de late avond, maar op prime time. Elke dag zal om 21.30 uur een nieuwe aflevering te zien zijn, zo heeft RTL onthuld.

Big Brother RTL/ Wim Van de Genachte

Aanvankelijk ging men ervan uit dat Big Brother zou worden uitgezonden in de vooravond, om de RTL 5-programmering op prime time te stuwen. Niets is minder waar: Big Brother wórdt prime time. Het is een relatief goedkope invulling van het primetimeblok, terwijl het toch al mager bekeken Goede Tijden Slechte Tijden op vlaggenschip RTL 4 gespaard zal blijven.

Herhaling wél in vooravond

Na de grote Big Brother-première die op maandag 4 januari tegelijk op RTL 4 én RTL 5 wordt uitgezonden, kan men elke werkdag van 21.30 tot 22.30 uur terecht bij RTL 5 én op Videoland. De herhaling staat dagelijks van 17.30 tot 18.30 uur gepland en op zaterdag is er een compilatie om 18.00 uur.

Big Brother, dat gepresenteerd zal worden door Geraldine Kemper en een Belg, heeft een behoorlijk lange looptijd. De laatste aflevering is op 8 april en dat betekent dat RTL 5 zich ruim drie maanden lang verzekerd weet van ‘original content’ op prime time.

Wat komt wél in de vooravond?

De vooravond van RTL 5 blijft verder een beetje armoedig. Het is duidelijk dat bij RTL alle focus ligt op de vooravond van RTL 4 en dat de overige zenders – 5, 7 en 8 – voor de kruimels gaan.

Vanaf januari zendt RTL 5 na de Big Brother-herhaling de programma’s Horrorhuurders & Huisjesmelkers (18.30 uur) en Ambulance UK (19.30 uur) uit. Op de late avond komt 24 uur In De E.R. te staan.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen