Rechterhand Geert Wilders in de bres voor Fred van Leer

PVV-Kamerlid Fleur Agema, de rechterhand van Geert Wilders, leeft heel erg mee met Fred van Leer. Ze vindt het vreselijk wat er met hem gebeurd is. Dat laat ze weten op Twitter.

Fleur Agema Foto: RTL

RTL-persoonlijkheid Fred van Leer is het slachtoffer geworden van een vrij armoedige poging om hem kapot te maken. Er is een seksfilmpje van hem verspreid, waarop Fred naakt te zien is terwijl hij seksuele handelingen verricht. Na een flinke mediastorm, werd hij zondag uit zijn huis getakeld en naar het ziekenhuis gebracht. Even dacht men dat hij zou zijn overleden.

Fleur vindt Fred van Leer kanjer

Hoewel de mannen van Veronica Inside hartelijk moesten lachen om het seksfilmpje, staan er steeds meer andere BN’ers op die Fred steunen. Zij voeren de hashtag ’teamfred’. Ook Fleur Agema doet mee. “Lieve Fred, ik ken je niet, maar je bent in mijn gedachten”, laat ze weten.

Fleur hoopt dat Fred de kracht vindt om zich hiertegen kranig te verweren. “Je bent een absolute kanjer en zo ongekend getalenteerd. We hebben nog heel veel Fred nodig! Word beter ❤️”

Waarom de PVV hier precies op aanslaat is onduidelijk. Wel had de man die Fred filmde volgens De Telegraaf een Marokkaans accent.

‘Jaar cel voor Fred-sloper’

Veronica Inside-sidekick Rick Romijn heeft op de radio gepleit voor een jaar celstraf voor de Fred-sloper. “Fred moet gewoon aangifte doen, ze moeten die gozer opsporen en ongenadig hard straffen.”

De verspreider van het seksfilmpje van Patricia Paay heeft ook geen hoge straf gehad. “Er is al uitspraak gedaan in de zaak van Patricia Paay en je hebt kans dat een rechter zegt: ‘We hebben nu Paay gehad en dat werkt blijkbaar niet afschrikwekkend genoeg, we gaan de straf verhogen.’”

De Fred-sloper moet gewoon een jaar de cel in, vindt Rick. “Het moet duidelijk zijn: als je dit doet, dan krijg je een jaar gevangenisstraf of 1.000 euro boete of 2.000 of 10.000.’ Maar er moet wél actie op ondernomen worden.”

‘Fred is gewoon heel aardige gozer’

Het doet Rick goed dat veel BN’ers opstaan voor Fred. “Je ziet nu ook veel BN’ers en ik merk het ook om me heen, dat veel mensen Fred gewoon een heel aardige gozer en een aardige vent vinden. Iedereen zegt: ‘Ik hoef dat filmpje niet eens te zien.’”

Fred liet gisteren op Instagram weten:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen