Prinses Laurentien reageert bij Beau op tiktokkende dochter Eloise

Beau van Erven Dorens had gisteren koninklijk bezoek in zijn talkshow op RTL 4: prinses Laurentien was te gast om over iets met onderwijs te praten. Na dat verplichte nummer ging het gelukkig ook nog even over haar tiktokkende dochter Eloise.

Prinses Laurentien Beeld: Beau

De dochter van prinses Laurentien en prins Constantijn maakt momenteel furore als influencer. Gravin Eloise, ook wel ‘gravinfluencer’ genoemd, is een hit op de sociale media. Dit weekend ging een TikTok-filmpje met haar ouders viral, maar er kwam ook kritiek. “Koningshuis anno 2020”, luidde het cynisch commentaar op internet.

Tongue twister

Eloise besloot het filmpje te verwijderen, maar dat was te laat: de vrolijke TikTok-creatie is all over the internet. “Hartstikke leuk, heel leuk. Ze wordt al de gravinfluencer genoemd. Hoe staat u hier tegenover?”, vroeg Beau van Erven Dorens aan de prinses.

Laurentien daarop: “Ja, dat is een heel nieuw woord. Het is echt een tongue twister; je kunt het nauwelijks uitspreken. Het belangrijkste is dat zij zichzelf blijft en dat zij stevig in haar schoenen staat. Zij is 18, ze is een volwassen jongevrouw. Natuurlijk zijn we er om dingen in te fluisteren, maar we hebben ook vertrouwen in haar.”

‘Ze viert het leven’

De prinses sprak aan de talkshowtafel liefdevol over haar dochter, die in een mum van tijd een soort bekende Nederlander is geworden. “Het leven is een leerproces en ook voor haar. Kijk hoe vrolijk ze is. Ze viert het leven, ze is 18 jaar. Het belangrijkste is die authenticiteit en dat gaat goed.”

Beau: “Precies. En wij genieten er ook van en houden van die openheid.”

Laurentien: “Nou, dat is fijn om te horen, ha ha.”

Beau: “Maar dat filmpje is wel ervan af gehaald geloof ik, hè?”

Laurentien: “Ja, dat klopt. Ha ha.”

Te privé?

Beau: “Maar waarom was dat? Dacht u: dit is te privé?”

Laurentien: “Nee, zij dacht daarna na.”

Beau: “Oké. Ze dacht: ik had hier eigenlijk niet mijn ouders in mee moeten slepen?”

Laurentien: “Ja, zoiets. En dat is natuurlijk een heel interessante met die social media. Je hebt social media en de media: als dit je leven is, kijk je er op een andere manier naar. Zij leert ons ook weer op een heel andere manier in de moderne tijd te kijken naar de media.”

Beau: “En wij vinden dat extreem prettig. Wij, het Nederlandse volk.”

Laurentien: “Ja, waar wij ook toe behoren trouwens.”

‘Was hier kritiek op dan?’

Scheidsrechter Danny Makkelie begreep even niet waar dit onderonsje over ging. “Is hier kritiek op gekomen dan?”, vroeg hij zich af.

Laurenrtien: “Nee, nou ja, een heel verhaal.”

Beau: “Het is een heel verhaal. In de kranten wordt het breed uitgemeten, van: kan dit zomaar? Er wordt natuurlijk een heel nummer van gemaakt, maar ik denk dat wij het wel heel prettig vinden.”

Het fragment uit Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen