NPO 3 geeft ex-treitervlogger Ismail Ilgün programma op prime time

Ismail Ilgün, die in 2016 een bekende Nederlander werd door zijn treitervlogs vanuit Zaandam, krijgt een tweedelig prime-time-programma op NPO 3. Dat heeft de uitzendende omroep NTR laten weten.

Ismail Ilgun Foto: NTR, Goya Productions

In het tweeluik Project Ismail onderzoekt Ismail Ilgün het fenomeen achter de gemaskerde rappers met gewelddadige teksten: drillrap. Wat is drillrap eigenlijk, waarom is het zo populair onder jongeren en wie zijn de jongens achter de maskers?

Aanleiding voor Ismails zoektocht is de fatale steekpartij in Scheveningen in augustus waarbij een 19-jarige jongen overleed. Het zou gaan om een uit de hand gelopen ruzie tussen twee drillrapgroepen, uit Amsterdam en uit Rotterdam.

“In de nieuwsberichten, die de publieke opinie vormen, wordt de muziekstroming snel gekoppeld aan (messen)geweld op straat onder jongeren, maar is die relatie wel zo direct?”, vraagt de NTR zich af.

NTR vindt Ismail topkeuze

De NTR vindt Ismail voor dit programma een uitstekende keuze. “Ismail, die bij het grote publiek vooral bekend is als ‘treitervlogger’, gaat op zoek naar het verhaal achter het nieuws. Hij komt zelf van de straat, spreekt de taal en opent daarmee deuren die voor anderen gesloten blijven.”

“Ismail heeft zelf als ‘treitervlogger’ meegemaakt hoe het is om zonder proces veroordeeld te worden door de media en is daarmee een goede gesprekspartner voor de jongeren. Hij gaat in gesprek met de hoofdrolspelers van het drama in Scheveningen, op zoek naar de mens achter het masker.”

Hoodvlogs

De Zaanse Youtuber raakte in 2016 in opspraak naar aanleiding van zijn populaire Hoodvlogs. Hij toonde zijn dagelijks leven maar ook de overlast en de agressieve acties van jongeren in zijn wijk Poelenburg. Ismail werd door premier Mark Rutte ‘tuig van de richel’ genoemd en werd bij het grote publiek bekend als ‘treitervlogger’.

Inmiddels is hij een andere weg ingeslagen, weet de NTR. “Hij werkt als jongerencoach in Amsterdam en is actief op Youtube, met verbindende programma’s zoals ‘Vasten met Gasten’ en ‘Achter Buurten’ waarin hij op zoek gaat naar inspirerende verhalen in volksbuurten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen