Miljuschka Witzenhausen bij hoge uitzondering in talkshow M

Miljuschka Witzenhausen zat woensdagavond bij hoge uitzondering in de talkshow M. Ze zit eigenlijk nooit in talkshows, maar ging voor de NS Publieksprijs-nominatie van haar moeder overstag.

Miljuschka Witzenhausen Beeld: M

De talkshow van Margriet van der Linden mocht de winnaar van de NS Publieksprijs bekendmaken en het boek van Astrid Holleeder, de moeder van Miljuschka Witzenhausen, was een van de genomineerden. Aangezien Astrid ondergedoken leeft vanwege de dreiging van haar broer Willem Holleeder, kan ze zelf niet op televisie verschijnen.

Miljuschka nooit in talkshows

Normaal gesproken houdt Miljuschka er niet van de om de honneurs van haar moeder waar te nemen, maar voor deze gelegenheid maakte ze een uitzondering. “Astrid Holleeder kan hier om begrijpelijke redenen niet zitten. Daarom zit jij hier, maar jij geeft eigenlijk ook nooit interviews”, merkte Margriet op.

Miljuschka vervolgens: “Nee, bij hoge uitzondering. Ik wil even tegen de kijkers thuis zeggen: dit antwoord kunt u even pauzeren en dan kunt u straks weer inschakelen. Nee hoor, grapje. Maar ik geef normaal geen interviews namens mijn moeder of ben ik ergens namens mijn moeder.”

‘Ik wil geen spreekbuis zijn’

De Boulevard-bekendheid wil niet door het leven gaan als ‘de dochter van’, of erger nog: als ‘het nichtje van’. “Ik heb een eigen carrière opgebouwd en dat heeft me heel veel moeite gekost naast deze familie en ik wil niet als spreekbuis fungeren voor mijn moeder.”

Dat doet Miljuschka nu toch. “Dit is de derde keer dat ze genomineerd is en ze is volgens mij tot nu toe de best verkopende Nederlandse auteur als ik het goed heb. Ik denk dat dit voorlopig ook het laatste boek is dat er gaat komen. Ik zit er nu wel, want misschien is drie keer scheepsrecht.”

Astrid wint niet

Miljuschka: “Zij heeft het succes van haar boeken nooit echt kunnen vieren, omdat het een heel naar iets is. Dit is haar leven, nog steeds dagelijks. Ik sta het dichtst bij haar, dus ik dacht: dit keer zet ik me er overheen en dan ga ik er zitten en kan ik straks via FaceTime misschien het succes met haar vieren of het verlies met haar delen.”

Helaas voor Miljuschka en haar moeder ging de prijs naar de concurrentie. Rutger Bregman won de NS Publieksprijs voor ‘De meeste mensen deugen’, dat het afgelopen jaar een van de bestverkochte boeken was.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen