Kakelende prostituee die Pauw op stelten zette krijgt soap op Net5

Net5 gaat een soap maken over Yvette Luhrs, die een carrièreswitch maakt van sekswerker tot prostituee. Vanwege het pikante onderwerp zal de reeks niet op prime time, maar op de late avond te zien zijn. Dat heeft de tv-zender laten weten.

Yvette Luhrs Beeld: Pauw

Hebben we deze dame niet al eens eerder gezien? Ja… Yvette Luhrs zat tweeënhalf jaar geleden aan de talkshowtafel van Jeroen Pauw en zorgde voor een nogal hysterische uitzending door werkelijk overal doorheen te kakelen. Ze zat aan tafel om namens de belangenorganisatie voor sekswerkers in debat te gaan met Gert-Jan Segers, maar bleek eigenlijk over álles een mening te hebben.

De enigszins geïrriteerde Jeroen Pauw maande deze Yvette destijds al om even haar mond te houden, maar Jort Kelder werd al helemáál kribbig van deze erotische tante. “Ik word hier echt een beetje autoritair van, wat is dit voor onzin? We zitten hier journalistiek te bedrijven. Mag dat even?”, bitchte hij.

Ik word prostituee

Nu krijgt Yvette dus een eigen tv-programma en wel op vrouwenzender Net5. Het station gaat in januari één avond vullen met Nederlandse programma’s, namelijk de woensdagavond, en daar wordt zij onderdeel van. Na de Tjitske Reidinga-serie De K van Karlijn en de Kees Tol- en Edsilia Rombley-titel Over Gewicht, is het om 22.30 uur de beurt aan Yvette.

Haar programma heet Ik Word Prostituee en telt vooralsnog vier afleveringen. “Yvette, 35 jaar, woonachtig in Amsterdam, gestudeerd aan de UvA, al 5 jaar partner van Andre, wil een opvallende carrièreswitch maken: zij wordt prostituee”, meldt de vrouwenzender van Talpa.

Carrièreswitch

Een sekswerker die een carrièreswitch maakt als prostituee? Is dat niet een beetje hetzelfde als een dokter die een carrièreswitch maakt als arts? Nee dus. Tot nu toe noemde Yvette zich sekswerker omdat ze haar geld verdient met seks, maar dan als activist, schrijver en maker van feministische porno, legde ze uit bij Brainwash.

Straks gaat ze dus daadwerkelijk onder de rode lampen liggen. “Als dochter van twee politie-agenten weet zij wat de risico’s zijn en welke stigma’s om het vak hangen. Toch gaat zij deze stap maken; deels omdat ze van seks geniet en veel te geven heeft, maar ook om te laten zien dat prostitutie niet altijd gedwongen is en het vak ook mooie kanten heeft”, weet Net5.

Fan van Sylvana

Overigens is Yvette ook een groot fan van de politieke partij BIJ1 van Sylvana Simons. Ze maakt op haar socials volop reclame voor de politieke diva. “Word lid. Kom Bij1!”, roept ze dan bijvoorbeeld.

Yvette staat ook op de BIJ1-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart, vanwege de liberale gedachtes van de politieke partij over sekswerkers. BIJ1 vindt onder meer dat de leeftijdsgrens van sekswerk 18 jaar moet blijven, en niet 21, en dat sekswerkers de mogelijkheid moeten krijgen om thuis een ‘eenmanszaak’ te starten.

Terug naar de soap: Ik Word Prostituee gaat op woensdag 6 januari om 22.30 uur in première op Net5.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen