Jort Kelder gevraagd om nieuwe Ivo Niehe te worden

Jort Kelder is gevraagd om de nieuwe Ivo Niehe te worden. Hij heeft het aanbod afgeslagen, omdat hij daar ‘te afstandelijk’ voor is. Dat zegt de bretel-BN’er in Een Podcast over Media.

Ivo Niehe en Jort Kelder Foto: Ruud Baan

Ivo Niehe heeft met zijn 74 jaar ook niet meer bepaald het eeuwige leven, maar de 56-jarige Jort Kelder kan nog wel even mee. In Hilversum is hij gepolst of hij niet een TV Show-achtig programma wil gaan maken.

Dat ziet Jort, die net als Ivo voor de AvroTros werkt, echter totaal niet zitten. “Ik wil niet de nieuwe Ivo Niehe worden, wat ze me laatst aanboden. ‘Kun jij niet de nieuwe Ivo Niehe worden?’ Nou, sorry Ivo als je luistert… Maar in de zin van: ‘Kun jij niet allemaal beroemde mensen dan gaan ontmoeten overal?’ Dat moeten we niet doen.”

Wil AvroTros Ivo eruit wippen?

Zegt hij hier nou dat de AvroTros probeert om Ivo eruit te wippen? “Het werd niet letterlijk gezegd van: ‘Wil jij Ivo Niehe worden?’, want hij is er nog steeds, maar een Ivo Niehe-achtig programma, waarbij je bijvoorbeeld Elon Musk gaat ontmoeten en dan ga je blowen met Elon Musk, want dat is lachen.”

Het is volgens Jort meer iets voor iemand anders. “Jaïr Ferwerda heeft dat geprobeerd vorig jaar. Misschien doet hij dat nu ook wel weer. Maar dan krijg je van die hagiografische portretjes. Dat staat me toch niet aan. Ik werk liever wat meer documentair. Daar ben ik toch te afstandelijk voor.”

Jorts tv-ambities

Wat wil Jort wél? “Als ik een journalistieke ambitie heb, dan is het dat ik uiteindelijk een verteller wordt van economische geschiedenis en geschiedenis. Je hebt een mevrouw op de Engelse televisie en die heet Lucy Worsley. Ze heeft veel prijzen gewonnen en die kan op geheel eigen stijl – of het nou een reportage is over Oxford Cambridge of over de tsaren – geweldig presenteren”

“Ik wil toch naar geschiedenis, grote verhalen en koloniale verhalen van mijn part. Daar zou ik de verteller van moeten worden.”

Een podcast over media

De aflevering van Een Podcast over Media, waarin Jort Kelder geïnterviewd wordt door Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth, luistert u hier:

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen