Jaar na bitchfight: tv-strijd Chantal Janzen en Wendy van Dijk

Er staat vanavond een spannende tv-battle tussen twee beroemde televisievrouwen op het menu: Chantal Janzen en Wendy van Dijk staan om 20.00 uur recht tegenover elkaar in de Hilversumse boksring.

Chantal Janzen en Wendy van Dijk Foto: RTL, SBS

Chantal Janzen brengt op RTL 4 het van Linda de Mol gekaapte Oh Wat Een Jaar op het scherm, terwijl Wendy van Dijk op SBS 6 begint aan het tweede seizoen van haar candidshow Wie Het Laatst Lacht. Vanzelfsprekend is RTL 4 als grotere zender in het voordeel, maar ook SBS 6 verrast de laatste tijd af en toe.

Het is de vraag of de kijker het pikt dat Chantal Janzen publiekslieveling Linda de Mol kwaad heeft gemaakt door haar show in te pikken. Weet zij het succes van Linda vast te houden of blijft ze zwelgen in kijkcijfermislukkingen? De laatste tijd heeft Chantal, met name met Chantal Komt Werken, niet bepaald lekker gescoord op RTL 4.

Mediaruzie

De kijkcijferstrijd tussen Chantal en Wendy is extra spannend, omdat beide dames nou niet bepaald elkaars beste vriendinnen zijn. Sterker nog: een jaar geleden waren ze de hoofdpersonen van een heerlijk valse mediarel. Wendy begon vorig jaar op een zaterdagavond in september namelijk allemaal haatberichten over Chantal te liken op Twitter.

Waarschijnlijk had Wendy geen flauw idee dat andere mensen mee konden kijken toen ze haar vermeende haat voor Chantal botvierde. “Jeetje, wat is er met het gezicht van #chantaljanzen gebeurd? Mislukte facelift, die wangen zo hoog en botox? Zonde!”, likete ze onder meer.

Wendy kwam met allerlei gekke excuses aan: er was geen hack van haar telefoon, maar er was een ‘derde persoon’ die haar Twitter-account had gebruikt. Talpa ging onderzoek doen en je raadt het al: linea recta de doofpot in. Mogelijk was ze dronken, werd nog gesuggereerd. Later haalde Chantal ook nog keihard uit naar Wendy. Niet chic, vond Linda de Mol. Lachen, vonden omstanders.

Wie het laatst lacht

En nu staan Chantal en Wendy dus tegenover elkaar in de tv-boksring. Voor SBS-begrippen was Wendy’s Wie Het Laatst Lacht afgelopen lente een groot succes. Op het hoogtepunt keken er 797.000 mensen en daarmee wist ze eigenhandig de vrijdagavond van SBS 6 uit het slop te trekken. Die avond was, voordat Wendy begon, gewend aan zo’n 200.000 kijkers.

Nu verhuist de show van Wendy van de vrijdag- naar de zaterdagavond. Wat verwacht ze er zelf van? Ze hoopt in elk geval het aantal kijkers van dit voorjaar te halen. “De reacties die wij krijgen, is dat mensen de nostalgie heerlijk vinden. Net als met elkaar thuis meespelen”, zegt ze in De Telegraaf.

Zo’n candidshow kan ook een jongere doelgroep aanspreken, merkt Wendy. “Mijn kinderen Sem en Lizzy zitten bijna niet meer voor de tv, maar nu wel, samen met oma. Het programma spreekt een brede doelgroep aan. Dat bleek vorig seizoen bij Wie het laatst lacht… ook. Pubers kijken graag naar pranks.”

Chantal nieuwe tv-koningin?

Terug naar Chantal: bewijst zij vanavond alsnog de nieuwe tv-koningin van RTL te zijn? “Ik zie mezelf zo niet. Ik heb het er weleens over met collega’s als Paul de Leeuw, Ruben Nicolai of Carlo Boszhard”, zegt ze in het AD.

“Het ene moment ben je de nieuwe koningin en het volgende moment scoor je 400.000 kijkers en ben je het toch niet. Ik ben niet bang om het spelletje mee te spelen, maar ik geef er weinig om.”

NPO 1 zet vanavond Kamp van Koningsbrugge in. Daar keken vorige week 1,2 miljoen mensen naar. RTL 4 scoorde toen 1,4 miljoen kijkers met de finale van Holland’s Got Talent en SBS 6 trok met een film 407.000 kijkers.

23 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Cobweb
november 8, 2020 11:23

Carlo is echt vreselijk, bah. En Chantal heeft niets gepikt, ze doet gewoon haar werk, het is haar aangeboden. Wendy en Linda zijn krengen.

Gast
M. Kreukhoven
november 7, 2020 22:19

Niet alleen de slechtste, onbekwame, president ooit. Deze monster heeft de wereld een hoop ellende veroorzaakt. Daarom gaan we in Maart 2021 massaal op MArk Rutte stemmen, Rutte is een held, de manier waarop hij onze door deze crisis met empathie en verstand sleept is ongekend… Namens heel Nederland Bedankt Mark Rutte!!!

Gast
Stiekz
november 7, 2020 21:29

Een zittende president die niet voor een tweede termijn wordt herkozen komt bijna niet voor. Dan behoor je tot het rijtje übermislukkelingen. Hij gaat de boeken in als een van de slechtste presidenten aller tijden. Het enige wat hij bereikt heeft is zijn volgelingen laten geloven dat hij zijn beloftes is nagekomen.

Gast
johan
november 7, 2020 21:16

allebei niks

Gast
Biden
november 7, 2020 19:18

Ik heb ook lang gevochten tegen Trump, maar ik heb gewonnen mensen. Er komen nu 4 linkse jaren aan. Grote mond altijd Trump, maar nu is hij nergens meer. Ik beloof ik zal zo veel mogelijk een linkse koers volgen.

Gast
Maup Caransa
november 7, 2020 19:07
Gast
M. Kreukhoven
november 7, 2020 18:28

Om 20:00 kijkt Nederland naar het NOS Journaal… Joe Biden!!! Liefde wint altijd van HAAT…. Rechtste gedachtengoed moet ten onder, geen haat, geen homofobie. We gaan haat bestrijden, oh happy day oh happy day… Maart stemmen we massaal op Mark Rutte. NOS 20:00n uur!!!

Gast
Herman
november 7, 2020 19:07
Antwoord op  M. Kreukhoven

Ik ben links en reacties als de jouwe moet ik niet. Geen haat? Hou je haatdragende teksten als “Rechtste gedachtengoed moet ten onder” dan voor je, hypocriet! Je gedraagt je als een kleuter die anderen hun verlies komt inwrijven. Daarmee ben je geen haar beter dan – jawel – Trump!

Gast
Maup Caransa
november 7, 2020 19:09
Antwoord op  M. Kreukhoven

Wat is er mis met Joe Biden of Mark Rutte?

Gast
Pelvis Stresley
november 8, 2020 06:45
Antwoord op  Maup Caransa

Dat zien we voor beiden wel over een jaar. Kijken hoe deze staatsmannen de crisis aanpakken tgv economische schade van corona. Honderdduizenden op straat, faillisementen en hevige onrusten. Ik hou mijn hart vast. Vooral hier, USA is de economische ellende veroorzaakt vanaf de clintons al gewend.

Gast
Pelvis Stresley
november 8, 2020 06:47
Antwoord op  Pelvis Stresley

China rooft de hele usa leeg, want ze zijn toch bezig met diversiteit, klimaat en verbinding gewauwel

Gast
azijnzeiker
november 7, 2020 20:52
Antwoord op  M. Kreukhoven

Bij punt 5 bij huisregels loopt mank, bij een misplaatste titel hebben we kritiek. Dan wordt er niets mee gedaan. Maar ben wel voorstander van een verplicht account voor iedereen, het liefst zo snel mogelijk.

Gast
youri
november 7, 2020 17:35

Uiteraard naar Chatal. veel gezelliger programma dan snuivende gratenpakhuis verwendy

Gast
Bente
november 7, 2020 16:59

Ik ga wie het laatst lacht kijken!

Gast
Misutoria
november 7, 2020 16:57

Ik kijk uiteraard naar het programma ‘Wie Het Laatst Lacht’. Heb mij toen rot gelachen! Dus vanavond weer.

Gast
Och Och
november 8, 2020 08:33
Antwoord op  Misutoria

Vlug tevreden!!

Gast
Mark2
november 7, 2020 16:55

Wie het laatst lacht was verleden jaar erg leuk! Min keuze gemaakt ;-)

Gast
Rob rtl
november 7, 2020 16:17

Chantal is zo verschrikkelijk fake. Daar houden Nederlanders niet van. Ze maakt infantielen-tv. Wendy is wellicht niet de meest sympathieke presentator, ze gedraagt zich in ieder geval niet met een jarenlang trucje als kleuter, zoals Chantal.

Gast
Zomaar een persoon
november 7, 2020 22:32
Antwoord op  Rob rtl

Wendy praat juist vreselijk kinderachtig.

Gast
Wiek Molenaar
november 7, 2020 15:52

Eindelijk die van Koningsbrugge eruit, komt Boshard er voor terug. Hoeveel kun je daar nog van verdragen

Gast
Greetje
november 7, 2020 15:51

Ik ben fan van Chantal,die is zoveel intelligenter en oprechter dan Wendy.
Dat zie je aan hoe vilein ze Wendy terugpakt.Klasse en bewondering!Chantal heeft goede humor.

Gast
Sinas
november 7, 2020 15:47

Is het al bekend wie die derde persoon is?

Gast
Blonde Glenda
november 7, 2020 15:41

Wendy is ontzettend flauw en zo niet grappig! Net zoals een Jeroen en Ruben die naast Chantal staan.
Toch zal laatstgenoemende het laatst lachen. En het hardst.
Linda de Mol ligt nu al te janken in haar bed.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen