Jaar na bitchfight: tv-strijd Chantal Janzen en Wendy van Dijk

Er staat vanavond een spannende tv-battle tussen twee beroemde televisievrouwen op het menu: Chantal Janzen en Wendy van Dijk staan om 20.00 uur recht tegenover elkaar in de Hilversumse boksring.

Chantal Janzen en Wendy van Dijk Foto: RTL, SBS

Chantal Janzen brengt op RTL 4 het van Linda de Mol gekaapte Oh Wat Een Jaar op het scherm, terwijl Wendy van Dijk op SBS 6 begint aan het tweede seizoen van haar candidshow Wie Het Laatst Lacht. Vanzelfsprekend is RTL 4 als grotere zender in het voordeel, maar ook SBS 6 verrast de laatste tijd af en toe.

Het is de vraag of de kijker het pikt dat Chantal Janzen publiekslieveling Linda de Mol kwaad heeft gemaakt door haar show in te pikken. Weet zij het succes van Linda vast te houden of blijft ze zwelgen in kijkcijfermislukkingen? De laatste tijd heeft Chantal, met name met Chantal Komt Werken, niet bepaald lekker gescoord op RTL 4.

Mediaruzie

De kijkcijferstrijd tussen Chantal en Wendy is extra spannend, omdat beide dames nou niet bepaald elkaars beste vriendinnen zijn. Sterker nog: een jaar geleden waren ze de hoofdpersonen van een heerlijk valse mediarel. Wendy begon vorig jaar op een zaterdagavond in september namelijk allemaal haatberichten over Chantal te liken op Twitter.

Waarschijnlijk had Wendy geen flauw idee dat andere mensen mee konden kijken toen ze haar vermeende haat voor Chantal botvierde. “Jeetje, wat is er met het gezicht van #chantaljanzen gebeurd? Mislukte facelift, die wangen zo hoog en botox? Zonde!”, likete ze onder meer.

Wendy kwam met allerlei gekke excuses aan: er was geen hack van haar telefoon, maar er was een ‘derde persoon’ die haar Twitter-account had gebruikt. Talpa ging onderzoek doen en je raadt het al: linea recta de doofpot in. Mogelijk was ze dronken, werd nog gesuggereerd. Later haalde Chantal ook nog keihard uit naar Wendy. Niet chic, vond Linda de Mol. Lachen, vonden omstanders.

Wie het laatst lacht

En nu staan Chantal en Wendy dus tegenover elkaar in de tv-boksring. Voor SBS-begrippen was Wendy’s Wie Het Laatst Lacht afgelopen lente een groot succes. Op het hoogtepunt keken er 797.000 mensen en daarmee wist ze eigenhandig de vrijdagavond van SBS 6 uit het slop te trekken. Die avond was, voordat Wendy begon, gewend aan zo’n 200.000 kijkers.

Nu verhuist de show van Wendy van de vrijdag- naar de zaterdagavond. Wat verwacht ze er zelf van? Ze hoopt in elk geval het aantal kijkers van dit voorjaar te halen. “De reacties die wij krijgen, is dat mensen de nostalgie heerlijk vinden. Net als met elkaar thuis meespelen”, zegt ze in De Telegraaf.

Zo’n candidshow kan ook een jongere doelgroep aanspreken, merkt Wendy. “Mijn kinderen Sem en Lizzy zitten bijna niet meer voor de tv, maar nu wel, samen met oma. Het programma spreekt een brede doelgroep aan. Dat bleek vorig seizoen bij Wie het laatst lacht… ook. Pubers kijken graag naar pranks.”

Chantal nieuwe tv-koningin?

Terug naar Chantal: bewijst zij vanavond alsnog de nieuwe tv-koningin van RTL te zijn? “Ik zie mezelf zo niet. Ik heb het er weleens over met collega’s als Paul de Leeuw, Ruben Nicolai of Carlo Boszhard”, zegt ze in het AD.

“Het ene moment ben je de nieuwe koningin en het volgende moment scoor je 400.000 kijkers en ben je het toch niet. Ik ben niet bang om het spelletje mee te spelen, maar ik geef er weinig om.”

NPO 1 zet vanavond Kamp van Koningsbrugge in. Daar keken vorige week 1,2 miljoen mensen naar. RTL 4 scoorde toen 1,4 miljoen kijkers met de finale van Holland’s Got Talent en SBS 6 trok met een film 407.000 kijkers.

Wat vindt u?

Alle polls

De NPO-talkshows vertrekken uit Amsterdam. Een goede zaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen