Henny Huisman legt zijn formats altijd eerst voor aan John de Mol

Henny Huisman heeft met John de Mol de afspraak gemaakt dat hij de door hem bedachte tv-formats altijd eerst voorlegt aan het team van Talpa Network. Dat vertelt de vroegere tv-ster in weekblad Party.

Henny Huisman Beeld: William Rutten

Nog altijd is de presentator druk bezig met het bedenken van formats. “Het bedenken van programmaformats met Wim Groeneveld gaat voortdurend door. We hebben de afspraak dat onze ideeën worden voorgelegd aan het team van John de Mol”, aldus de presentator.

Henny rommelt lekker

Het komt allemaal niet echt van de grond, maar het houdt Henny in elk geval van de straat. “Daarnaast werkt biograaf Kevin Kraan aan een boek over mij. Ik denk dat we inmiddels minstens honderd uur met elkaar hebben gesproken. En ik heb wat tunes en teksten ingezongen voor de radioshow van Wilfred Genee. Ik ben dus lekker aan het rommelen.”

Henny stond recentelijk ook in de belangstelling vanwege zijn rol in het programma Een Programma Over De Jaren Negentig. “Nou, eigenlijk vind ik het best vreemd dat er nu zo veel aandacht is. Ik stond onlangs op de voorpagina van De Telegraaf met een mooie foto”, zegt hij verbijsterd.

‘Nog nooit meegemaakt’

Die aandacht is merkwaardig, zegt Henny. “In de 45 jaar dat ik als presentator werk, heb ik nog nooit zo groot op de voorpagina van die krant gestaan. Zelfs niet in de tijd dat er wekelijks tussen de vijf en zes miljoen mensen naar de ‘Soundmixshow’ keken.”

“En ook niet toen het landelijke telefoonnetwerk eruit vloog omdat te veel mensen tegelijk hun stem wilden uitbrengen. Dat was toch veel groter nieuws, dus ik was best verrast dat ik ineens de voorpagina haalde. Van de zaterdagkrant nota bene!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen