Fred van Leer slaat ‘vaderlijk advies’ Albert Verlinde in de wind

Fred van Leer slaat het ‘vaderlijk advies’ van Albert Verlinde om voorlopig even uit de media te blijven na zijn zelfmoordpoging in de wind. Hij is weer volop aan het instagrammen en wil ook weer op televisie.

Fred van Leer Foto: Instagram

Albert Verlinde werd woensdag, net als Evert Santegoeds, gebeld door Fred van Leer. Tijdens dat gesprek voelde Albert zich geroepen om Fred adviezen te geven. “Ik praatte een beetje vaderlijk tegen hem. Ik zei: ‘Je moet niet in de werkmodus duiken.’ Dat is wat hij nu een beetje aan het doen is”, vertelde hij.

Die opmerkingen van Albert waren aan dovemansoren gericht. Fred is weer volop aan het instagrammen. In zijn nieuwste video laat hij weten: “Dat doe ik omdat ik het eigenlijk ook heel leuk vind. Dat heb ik altijd heel leuk gevonden en in deze tijd moet je dingen doe die je leuk vindt. Op dit moment verdrink ik echt in alle leuke en lieve berichten.”

Fred luistert niet naar Albert

Fred lijkt in zijn video te verwijzen naar Albert. “Jullie gaan me de aankomende tijd gewoon weer zien. Iemand zei tegen me: ‘Je moet nu nog lekker een halfjaartje niks doen.’ Lieve mensen: werken is het állerleukste wat ik vind. Natuurlijk doe ik het op een andere manier en rustige manier. Ik ga vooral leuke dingen doen.”

Vervolgens promoot hij zijn Videoland-show Drag Race Holland. “Wat ik heel bijzonder vind, en dat is een beetje naar achter geschoven: mijn tien vriendinnen hebben de afgelopen acht weken gestreden om de titel Drag Race Superstar en er is natuurlijk een winnares uitgekomen. Maar kijk de aflevering, hij staat op Videoland!”

Geen aangifte: ‘Kijk naar Patries!’

Ook de opmerkingen in Alberts programma Shownieuws dat hij aangifte zou moeten gaan doen, slaat hij in de wind. “Ik zag gisteren bij Shownieuws van: ‘Fred moet aangifte doen!’ Lieve mensen, mijn manager kwam met de zin: ‘Ga je voor je geluk of voor je gelijk?’ Ik ga voor mijn geluk.”

Een aangifte haalt he-le-maal niets uit, aldus Fred. “Ik heb het gezien bij andere mensen die aangifte hebben gedaan, ook bij mijn lieve vriendin Patricia. Drie jaar lang wordt het opgerakeld, drie jaar lang ben je ermee in het nieuws, drie jaar lang moet je je verhaal vertellen. En wat krijgt diegene? Die moet twee middagjes schoffelen en jij krijgt een doosje kersenbonbons. Hé, flikker op. Ik koop die doos kersenbonbons zelf. Ik ga door met mijn leven en heb er zin in.”

Varkentje wassen

Fred is inmiddels niet meer depressief. “Ik was gisteren aan het janken en dat zal ik af en toe ook echt nog wel doen, want die wond is nog niet geheeld. Maar hé: we gaan dit varkentje wassen.”

“Een week geleden zat ik in de donkerste periode van mijn leven en kijk even naar buiten: het zonnetje schijnt! Ik ben echt nog niet waar ik moet zijn, maar ik kan het aan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen